Още 4 причини жените да правят секс, освен удоволствието

Подробен отговор на този въпрос дават в своята книга със същото заглавие английските изследователи Синди Местън и Дейвид Бас. Както са установили те, представителките на нежната половина от човечеството намират в интимните отношения дори начин да се избавят от главоболие, да отслабнат или пък да се усъвършенстват в изкуството да правят любов.

Според учените сексът има понякога напълно противоположни последствия: той може да засили главоболието или да го премахне като с вълшебна пръчка, пише struma.bg. Те отбелязват, че по време на полов акт мускулите на главата и шията се напрягат, повишава се кръвното налягане и това засилва главоболието.

Но от друга страна организмът по време на физическа близост отделя ендорфини – „хормони на радостта”, които имат оздравяващ ефект. С помощта на секса може да се избавите от излишно тегло. За един полов акт се изгарят от 100 до 250 калории. За да смъкнете един килограм тлъстинки (7000 калории) обаче, трябва доста да се изпотите по време на креватната гимнастика в пряк и преносен смисъл. Но жените, пишат авторите на книгата, не се ограничават само с тези тривиални приложения на секса.

За някои от тях той е чудесен начин да си отмъстят на свадливия партньор, като кръшнат с друг.
Други пък са готови да правят секс като израз на вежливост. Така тези самарянки помагат на свои познати мъже да преживят по-лесно раздяла с гадже или развод, като утешават в леглото новоизлюпените самотници и им дават усещане, че са обичани.

Секс с цел трупане на опит е друга доста разпространена причина. Жени, които са неуверени в леглото, се стремят да запълнят пропуските в половото си възпитание при повечко учители. Но, отбелязват Синди и Дейвид, прекаленото секс ученолюбие преди брака в дългосрочна перспектива не е много полезно, тъй като спомените за бурното минало могат да съсипят семейната идилия.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени