Отново бурна сесия: Съветниците гледаха две точки до обяд и решиха…

0

Д-р Румен Кондев поема временно управлението  на Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“ – Благоевград.Това решеха днес общинските съветници в Благоевград с  33 гласа “за” и един “въздържал се” като се въздържа от гласуване Калоян Ханджийски с мотива ,че не познава д-р Румен Кондев.

Първа взе думата Злата Ризова като остро нахока кмета Камбитов и обясни,че той е един голям провал.

Когато правиш предложение носиш отговорност за него! Вие, г-н кмете, ни предлагате всички управители на дружества, всички знаем как се приемат те тук! След като предложението е ваше, отговорността и провала на тези управители също е ваша. Провалът на д-р Георгиев е ваш провал! Никой не се опитал да му помогне през всичките тези години и от вас разбрахме колко лош управител е той. Докато Ви беше удобен, той беше прекрасен управител. След това използвахте трибуната на Общински съвет и го унизихте. Искам да използвам трибуната на Общински съвет и да се извиня на доктор Георгиев, искам от тази трибуна да засвидетелствам своето уважение и респект към него. Този провал, уви, не е единствения ваш провал. Провал е и Венко Попов с Пирин. Провал е, че „Паркинги и гаражи“ не генерира необходимите средства, за да изпълни целите си и не спомага за реализация на движението в града. Провал е, че „Пазари“ ЕООД не работи. Вие г-н Камбитов сте един голям провал!,“,заяви Злата Ризова.

Камбитов отвърна на нападките,че тя не е човекът, който може да го оценява.След 40 минути дебати стана ясно,че д-р Кондев ще поеме управлението  на 15 март до провеждането на конкурс.На 14 март досегашният управител на здравното заведение д-р Георгиев трябва да освободи поста,тъй като бил депозирал молба за напускане. Съветничката Гергана Янчева изрази съмнение,че молбата му била изтекла,тъй като била депозирана преди редовната януарска сесия.

„ Знае ли ОбС какво се случва, какво се депозира и в последния момент свикваме извънредна сесия!?“,коментира остро Гергана Янчева.

С 28 гласа“за“,2 „против“ и 4“въздържал се“ съветниците удължиха договора на  управителя на общинското дружество „Благоевград инвест 2016“ ЕООД Венцислав Атанасов  за още  3 години.Същата точка беше заложена на предишната сесия, но гласовете не стигнаха и Атанасов не може да продължи   да управлява дружеството.

Тук първа думата пак взе Злата Ризова и предложи с поименно гласуване да се избере временно управляваш длъжността до конкурс,но предложението и не беше прието.

„ За едно дружество се прави конкурс,за друго не, направо се предлага управител.След като ОбС не приеме предложението, тогава да минем към конкурс“,предложи и Андон Тодоров.

Кметът Камбитов се изказа и обясни, че предложението не е добро,тъй като Атанасов работи добре и дружеството има 1,200 млн.лв. чиста печалба,но  ясно е, че приходите от това дружество са от европейски програми.

Тодоров репликира Камбитов като каза,че печалбата в дружеството не е аргумент,тъй като които и да е на поста управител на „Благоевград инвест 2016, дружеството ще завърши годината на печалба.

пише regiona.bg

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.