Откриха наркооранжерия в жилище, един е задържан

0

След като в колата било открито пакетче с около 10 грама суха тревиста маса, реагираща на канабис, криминалистите от районното управление, съвместно с колегите им от областната дирекция, пристъпили към претърсване на адресите, обитавани от 49-годишния водач, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София.

В къща в село Брусен намерили още 400 грама суха тревиста маса, отново реагираща на канабис. Със съдействието на служители от местното районно управление било извършено претърсване и на апартамент в Ботевград.

Жилището се оказало преустроено в домашна оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с климатична инсталация, въздуховоди, вентилатори и лампи.

Иззети са общо 81 канабисови растения в различен стадий на растеж, препарати за отглеждането им, както и около 3 кг суха тревиста маса канабис.

По случая е образувано досъдебно производство, а 49-годишният етрополец е задържан за срок до 24 часа.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършени престъпления. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.