Оргазъм без докосване – как се постига?

Макар тантра да е древно учение, днес то буди все по-голям интерес сред хората, живеещи в Западния свят. Съзнателните практики по отношение на сексуалността могат да трансформират сексуалния ви живот и да го направят още по-добър. При практикуване на тантра секс от изключително голямо значение е енергията, както и дали и по какъв начин успявате да се свържете с енергията на партньора си, пише rozali.com.

Какво е енергиен оргазъм?

Енергийният оргазъм е вид практика, която може да бъде изследвана самостоятелно или в компанията на вашата половинка. За да изживеете енергиен оргазъм, трябва да успеете да разграничите чувството по време на оргазъм от необходимата физическа стимулация. Енергийният оргазъм предлага многобройно удоволствие, макар да няма сексуален контакт.

Ако сте заинтригувани от идеята да изпитате оргазъм, без дори да се налага да се докосвате или да бъдете докосвани, следвайте тези насоки:

Отворете ума си за възможностите

Основната идея, свързана с енергийния оргазъм е, че всеки човек разполага с мощен поток от сексуална енергия. Тази енергия освен сексуална, е и творческа, жизнена и е в тялото във всеки един момент. През по-голяма част от времето обаче умът ни е зает с различни неща и сексуалната енергия няма как да се прояви.

Всъщност поради различни фактори много хора не знаят как да получат достъп до сексуалната си енергия без стимулация на техните гениталии. Голяма част от жените, които не успяват да достигнат до оргазъм, не успяват да заглушат ума си и да се отдадат изцяло на усещанията си.

След като веднъж установите, че е възможно да се свържете със своята сексуална енергия без каквото и да е докосване, тя ще стане по-достъпна за вас.

Тренирайте с вкусна храна

Един от най-лесните начини да достигнете до енергиен оргазъм е чрез усещането за вкус. Спомнете си за най-хубавия десерт, който някога сте опитвали. Удоволствието от наистина вкусна храна може да прехвърлите в спалнята. Заедно с партньора си може да се храните взаимно с предварително избрана вкусна храна/напитка. Този, който ще бъде хранен, трябва да е със затворени очи, за да може максимално много да усети със сетивата си удоволствието от вкуса.

Свържете се със сексуалната си енергия по време на секс без физическа стимулация

Дишане, звук и движение – това са трите основни неща, от които се нуждаете, за да се насладите на енергиен оргазъм. На първо място трябва да си осигурите достатъчно комфортно място, защото е важно да се чувствате спокойни и отпуснати.

След това е добре да затворите очите си, за да дадете сигнал на ума, че е време да се оттегли. Продължете с няколко дълбоки вдишвания, за да настроите цялото си тяло. След това преминете към кръгово движение – без пауза между вдишванията и издишванията.

Фокусирайте своето внимание в областта на гениталиите си, изкарайте еротиката на преден план. Фантазиите, както и докосването на други части от тялото може да ви помогне да постигнете енергиен оргазъм. Оставете гръбначният ви стълб да се извива и използвайте движенията на тялото си като допълнителен стимул на сексуалната енергия.

Постепенно увеличавайте скоростта и интензитета, а с дишането си се опитайте да направлявате енергията и да я „разлеете“ във всяка една част от тялото си. Не се стеснявайте да издавате стонове, защото те също подпомагат енергийния оргазъм.

За да преживеете енергиен оргазъм, е нужна практика и не очаквайте да ви се случи от първия път. Ако обаче редовно отделяте между 10 и 20 минути на ден за „тренировка“, скоро може да бъдете доста приятно изненадани.

Какво е чувството по време не енергиен оргазъм?

За разлика от стандартните оргазми, където най-важна е крайната дестинация или така наречената кулминация, енергийният оргазъм ви пренася в един просторен и мистериозен терен за изследване. Енергийният оргазъм може да се определи като „вълна“ от удоволствие, която обхваща цялото тяло. Тази вълна често е последвана от още една, още една и още една вълна. При някои хора може да има и малки или по-големи потрепвания на местата от тялото, през които преминава енергията.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени