Нора Недкова избяга на топло в Португалия

Нора Недкова от няколко дни се радва на топло и слънчево време в Лисабон. Плеймейтката избяга от студа у нас, за да се наслаждава на красивата португалска столица. Макар носителката на титлата „Мис Плеймейт“ за 2017 г. да не публикува снимки, които да останат за постоянно в профила ѝ, тя все пак качва 24-часови истории в платформата, чрез които показва на своите последователи красивите гледки от мястото.

Една от първите ѝ спирки бе кръговият площад „Маркиз де Помбал“, на който се издига паметникът на Себастиао Жозе де Карвальо е Мело – един от най-известните министър-председатели на страната, изградил наново на Лисабон след голямото земетресение през 1755 г. Неговата фигура стои на върха на колона, поставила ръка върху лъв, считан за символ на властта, а погледът му е отправен към централната част на града. Основата на монумента е украсена с алегорични образи на политическите, образователните и селскостопанските реформи на Помбал, пише сайтът Life.dir.bg.

По-късно блондинката се разходи по брега на река Тежу, където видя внушителният и прочут висящ мост „25-ти април“, свързващ Лисабон с района Алмада. Съоръжението с дължина от 2277 метра, чието име е дадено в чест на Революцията на карамфилите, е открито през 1966 г. и често бива сравнявано с „Голдън Гейт“ в Сан Франциско, САЩ. Причината е сходния им силует, който вероятно се дължи на факта, че и двата моста са построени от една и съща компания – American Bridge Company.

Не след дълго Недкова посети и Площада на търговията, който е построен на мястото, където някога се е намирал Кралският дворец, разрушен при споменатото вече земетресение, случило се преди 266 години. Еротичният модел сподели в социалната мрежа кадри на триумфалната арка „Руа Аугуста“, проектирана от архитекта Сантос де Карвальо, с която столицата отпразнува своето „възраждане“, след природното бедствие. На върха ѝ стоят статуи, изобразяващи няколко важни португалски фигури, например Вашку да Гама и, естествено, Маркиз Помбал.

Макар температурите в южната европейска страна да надвишават тези у нас, все пак вечерите там са достатъчно прохладни, за да накарат Недкова да си облече яке и да сложи барета.

„Когато ви стегне шапката – купете си самолетен билет“, написа тя в акаунта си преди да се отдаде на почивка, показвайки снимка на паспорта и бордната си карта.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени