Нова анимация предизвика лесбийски скандал

Най-новата анимация на Disney Pixar “Напред“ може и да не предизвика вниманието с достойнствата си на големия екран, но със сигурност разбуни духовете, след като беше забранен за излъчване в редица страни от Средния Изток, а в Русия се сдоби с цензура, предаде NME.

Причината за забраната е, че в кратък откъс от филма един от героите коментира личния си хомосексуален живот. Именно по тази причина мнозина се изказаха остро и нарекоха случая “лесбийски скандал“.

Персонажът на Лена Уайти – жена-полицай на име Спектър, казва “Не е лесно да си млад родител. Дъщерята на приятелката ми постоянно ми дърпа косата“. Именно този кратък параграф е накарал филмовите центрове в Катар, Кувейт, Оман, Саудитска Арабия и Русия да заклеймят анимацията, като развращаваща населението.

“Когато написахме сцената, усетихме, че моментът е подходящ да открехнем вратата за тази тема пред света“, казва един от продуцентите Кори Рей пред Yahoo.

“Виждаме успехите на “Капитан Марвел“ и “Черната пантера“, коментира президентът на Marvel Studios Кевин Фейги за i09. “Искаме филмите да са отражение на обществото и всеки един негов член да открива себе си в различните сцени. Стараем се да правим това от доста време. И определено ще се стараем да го правим и за напред“.

Миналата година с подобна цензура се сдобиха филмите “Рокетмен“ и “Отмъстителите: Краят“, когато части от тях бяха изрязани преди да стигнат до широката публика.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени