site xnxx india motel footjob. wifelovers

Не подценявайте розовия лишей

Розовият лишей е често срещано дерматологично заболяване, което се характеризира със зачервени залющени петна и липса на рецидиви. Възпалението на кожата е придружено от сърбеж и обриви с характерна форма и цвят. Pityriasis rosea, като е латинското наименование на заболяването, или “питириазис” в буквален превод от гръцки, означава „фини розови люспи“.

Все още няма единно становище относно етиологията на розовия лишей, пише сайтът medik.bg.

Към момента за най-вероятна се смята вирусната теория. Различни видове вируси са били изолирани от кожата и кръвта на болни. Най-напред е бил открит човешки херпесен вирус-7 (HHV7) и той се е сочел като причинител на заболяването. По-нови проучвания подлагат под съмнение това. Има и предположения, че причинител може да бъде вирусът на грипа H1N1.

В миналото заболяването се е смятало за алергична реакция към ново, не изпрано бельо. Факт е обаче, че от розов лишей боледуват предимно млади хора. Най-често това се случва в края на зимата и началото на пролетните месеци, както и през есента. След това обикновено остава имунитет и е много рядко човек да се разболее два пъти от розов лишей.

Друга теория за появата му е автоимунна реакция на организма. В този случай често е невъзможно да се установи точната причина, която да послужи като тласък за развитието на патологично състояние.

Факторите, които допринасят за развитието на розов лишей, включват:

– индивидуална предразположеност;

– неврологични нарушения;

– понижен имунитет;

– метаболитни нарушения;

– мудни вирусни заболявания.

Това заболяване често засяга лигавиците на устната кухина или гениталиите.

Според СЗО розовият лишей е около 2,5% сред всички дерматологични заболявания.

Лечението е сложно и изисква индивидуален подход. Въз основа на резултатите от тестовете лекарят избира схема и дозировка на лекарства, обикновено локални, които намаляват симптомите и предотвратяват повторното ѝ появяване.

Ако забележите характерни обриви по тялото, тогава за да поставите точна диагноза и да предпишете лечение, трябва да се консултирате с дерматолог.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени

xxx videos xnxxgratis.tv naked pumpkin carving brunette with perfect clam. desi anal