Не искаме да се политизира въпросът! Искаме реален дебат за културата в Благоевград!

0

Уволнените служители от Камерна опера молят общинските съветници и хората от Благоевград да бъдат изслушани утре на сесията.
До редакцията на ИА Региона, пристигна писмо, в което уволнените служители от Камерна опера Благоевград пишат следното:
„Ние съкратените служители от Камерна опера Благоевград, призоваваме общинските съветници от Благоевград, избрани от нашия град и от самите нас да присъстват на сесията, за да дискутираме проблемите на културата на Благоевград, конкретно операта. Притеснени сме от факта, че в медийното пространство излезе информация, че групата на водещата партия на Благоевград- ГЕРБ, за която ние самите сме гласували за нея и много хора от града, както и втората по-големина група в общински съвет няма да присъстват на извънредната сесия свикана за проблемите на културата и на операта конкретно.
Не искаме въпросът да се политизира. Затова призоваваме всички общински съветници, които са заявили отказ от участие да бъдат разумни и да дойдат да изслушат нашите проблеми.
Ние разчитаме на вас. Искаме да се назоват точните проблемите на операта. Молим гражданите на Благоевград да присъстват на тази сесия, за да чуят истинските проблеми на културната институция.“

Призивът е отправен към всички общински съветници и граждани. Благоевградчани да се мобилизираме и да присъстваме на утрешната сесия, за да спасим културната институция!

 

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.