На Шопова културата! Близо 500 хил. лв. за един ден! И това ако е култура, зраве му кажи!

0

Община Благоевград обяви обществена поръчка за 460 000 лв. Офертата се отнася за “Организация и провеждане на музикален фестивал“ Франкофоли“ в община Благоевград, на 21-22.06.2019 г.

В рамките на музикалния фестивал следва да се организират музикални спектакли и да се осигурят необходимите технически и артистични екипи, сред тях художествен програматор, мениджър на проект ,технически директор, сценичен мениджър, инженер по звука и др.

Междувременно десетки благоевградчани се възмущават,че от общината отделят големи суми пари, за да канят известни изпълнители на различни музикални събития.В същото време се отделят и много пари за заря и фойерверки, за което благоевградчани плащат от джоба си.

Два дни иху-иху и после тихо…Дават се огромни суми пари на вятъра.Вместо за музика и танци по-добре да се дават пари за по-смислени неща като ремонт на улици и детски площадки“,коментират благоевградчани.Според тях трябва да се помисли и за обезлюдяването на града и откриването на нови работни места.

Миналата година община Благоевград също даде 460 000 лв. за организация и провеждане на музикалния фестивал“ Франкофоли“.Проявата се проведе на 22-23-и юни 2018 година.

пише regona.bg

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.