Народът запя: „Сутрин рано – Мутафчийски, късно вечер – Мутафчийски“ (ВИДЕО)

Читател на ФАКТИ ни изпрати своята песен, която е написал за шефа на националния щаб за борба с коронавируса ген. Мутафчийски.

„Целта на песента е да се усмихнем въпреки кризисната ситуация. Надявам се генералът да я приеме с присъщото му чувство за хумор. В клипчето към песента са включени смешни колажи, за които също вярвам, че са правени с добро чувство към личността на генерала. Впрочем, предполагам, че много хора ще се съгласят, че българите сме щастливци, че такъв ерудиран и доказан в работата си човек ръководи борбата и вярвам, че със задружни усилия ще съумеем да преодолеем тежката ситуация.

Във връзка с това бих искал да използвам момента да кажа няколко думи.

Вярвам, че този проблем дойде, за да ни озапти и да ни покаже, колко много грешим в действията си спрямо нашата планета, по която всички ние хората сме плъзнали като вирус и с лека ръка се разпореждаме с предоставените ни блага, състезавайки се един с друг кой по-разточителен може да бъде и доказвайки така колко сме големи и важни. Сега очите ни се отварят, за да видим своето място, като просто един от застрашените от дейността на човека видове, населяващи планетата Земя!

Ако не променим начина си на живот, така че да го хармонизираме с природата, след корона ще дойдат още кризи по-страшни и зловещи, че тази ще ни се стори като „разходка в парка“(Забранени са! Не си го и помисляйте!). Забелязах, че на тази криза се гледа като на инцидентен и единичен случай, с който като се справим и ще цъфнем като младо дръвче в ранна пролет. Е да, ама Не! Време е да се опомним, защото Природата в крайна сметка ще унищожи нас, които унищожаваме нея! Във война сме наистина, но не срещу вируса, а срещу природата. А този вирус може би е просто оръжието, с което природата се защитава от нас!

И още нещо. Много от нас обикновените хора от години говорим за нуждата от солидарност и единение, за вредността от разединението, на което дълги години ни подлагаше управляващата класа в полза на техни теснопартийни и лични интереси. Сега се радвам, че много хора на високи позиции във властта, бизнеса, че и в образованието, които до скоро нехаеха за тези въпроси сега се сещат и започват да пропагандират за това. Ще ми се обаче да започна да виждам повече действия от тяхна страна в тази посока. Не само думи! Искам да виждам диалога и разбирателството, конструктивния спор без лични нападки и неуместни препратки, без популизъм и празнословия. И най-главното като премине кризата да не забравят изведнъж за думите си и да продължат по стария начин – „аз да съм добре, пък останалите кучета ги яли“. Искам да видя какво ще направят за справянето с бедността и намаляване на социалното неравенство! Искам да видя действията им сега! Действията на същите тях, които дълги години ни убеждаваха и учеха на егоизъм и ни внушаваха, че това е пътят към личния успех на всеки човек!

Време е за единение и равноправие, но е и време да се научим, че реда съществува за да защитава и улеснява всички нас като общество.

Затова ще завърша с думи на генерал Мутафчийски: „Ние сме царе на изключенията, а после ги превръщаме в норма. След това спазването на реда правим по изключение.“

Моля Ви спазвайте правилата! Нека бъдем здрави!“, пише Пламен Дим Петков. Ето и видеото с песента:

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени