Наричаха я „най-грозното момиче на света“, но тя… (ВИДЕО)

Още при раждането си Лизи Веласкес не приличала на всички други бебета. Когато се родила, тя тежала едва 900 грама и лекарите веднага разбрали, че нещо не е наред. Като бебе получила зловещата диагноза – синдром на Марфан, състояние, при което тялото не може да натрупа и задържи мускулна маса. Освен че е изключително слаба, тя остарява по-бързо от другите и е сляпа с едното око.

Поради необичайния си външен вид децата я обиждат, откакто се помни. Постоянно ѝ казвали, че тя е най-грозното момиче на света. Децата ѝ казали в лицето ѝ, че е „отвратителна“. В интервю за британското издание Daily Mail тя казва, че „като малка не разбирала с какво е различна от връстниците си“ и смятала, че всички приличат на нея.

Нещата обаче се влошили, когато си направила профил в социалните мрежи, когато била на 16 години. Там имало напълно непознати хора, които пишели, че е грозна и че „най-добре е да си отнеме живота“. В мрежата се появило видео, в което я обиждат, като в последствие то придобива изключителна популярност, а Лизи изпада в депресия. Тогава обаче тя решава да използва популярността, която е получила в YouTube и я обръща в своя полза.

Днес Лизи е известен мотивационен оратор и гордо показва външния си вид. Когато чуете речта ѝ, ще ви бъде ясно как тя „затваря“ устата на всички казвайки, че не се срамува от външния си вид, защото той ѝ е дал смисъл в живота – да помага на тези, които търпят подигравки заради своята визия и да им покаже, че имат силата да бъдат щастливи.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени