Назоваха най-сладките, но опасни животни

Международни експерти са съставили списък с представители на животинския свят, които изглеждат безобидни само на пръв поглед.

Оказва се, че хората погрешно смятат делфините за „сладки“ и неопасни. В действителност от тях се боят дори акулите – пасаж делфини спокойно може да отблъсне атаката им, както и други хищници.

Красивите жаби-дърволази, които привличат вниманието с ярките си цветове, са силно отровни и могат да убият дори голям човек. Земноводните отделят отровата си през кожата, поради което е препоръчително да не бъдат докосвани.

Погрешно за сладки са считани и казуарите. Тези птици, наподобяващи паун, имат ярко пищно оперение, хранят се с плодове и ядки и яростно бранят територията си. Казуар, който може да достигне до два метра, е в състояние да убие възрастен човек.

В „разобличителния списък попадат и елените, които в случай на опасност могат да използват рогата си като таран.

Списъкът включва още лисиците, миещите мечки, росомахите, синьопръстенните октоподи, леопардовите тюлени и папагалите. Всички тези птици, морски създания и животни могат да причинят сериозна вреда на хората с нокти, клюн, зъби или отрова.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени