Мощен гръцки бизнесмен взе под наем хотел „Бали“. Прави гръцки ресторант

Георгиос Анастасиос Пурсаитидис има бизнес с производство на селскостопанска техника

0

Гръцкият бизнесмен Георгиос Анастасиос Пурсаитидис е новият стопанин на благоевградския хотел „Бали“ , включително и заведението на партера. Той е от Солун, но отдава развива бизнес в областния център на Пиринско , където има цех за производство на селскостопанска прикачна техника.

Договорът за наем на хотела, собственост на общинския съветник Андон Тодоров е дългосрочен с опция за закупуване. По същата схема преди седмица известно семейство треньори по плуване  взеха спа зоната в хотел „Бали“. А. Тодоров затвори цялата си хотелска база с гръмко зявление , че прекратява всякакъв бизнес в Благоевград в парламентарната зала на  местния парламент на 22 февруари и опъна транспаранти „Протест слещу кмета Камбитов“.  Явно решението му не е било необмислено, след като е решил да продава всичко в областния център на Пиринско, а строителната си дейност вече е изнесъл в столицата.

Новият съдържател на хотел „Бали“  Г. Пурсаитидис пуска веднага заведението, което смята да преобразува в първия в Благоевград гръцки ресторант с акцент върху здравословната кухня. Хотелът отваря врати до няколко седмици заради планиран освежаващ ремонт, включително и демонтаж на протестните транспаранти.

 

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.