Мирно шествие тази вечер в Благоевград

0

Мирно пешеходно шествие ще се проведе в 18,30 часа в Благоевград. Това каза председателят на Синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“ в Благоевград Александър Стамболийски, информира „Фокус“.

Предвиждаме мирно пешеходно шествие, което ще започне от паркинга на жп гарата в Благоевград и би трябвало да достигне почти до сградата на Общината, тъй като там има ремонти. Шествието ще премине по 2 главни булеварда и по пешеходната зона в центъра на Благоевград. Няма да има автомобили, а само пешеходци, и се надявам да няма подобни случки на тези от миналата седмица – 11 ноември.

Имаме информация, че органите на реда ще направят съответната организация на движение – булевардът няма да бъде затварян, както и улици, поне доколкото не го налага самото преминаване на шествието“, посочи той. Стамболийски допълни, че за момента подаденото уведомление е, че протестът днес ще продължи от 18,30 до 20,00 часа. Той отбеляза, че се съмнявам да продължи повече от определеното време, тъй като и времето не позволява по-дълги протести.

По думите му става тъмно и опасно, а те не желаят да има стълкновения и агресия, така че поради тази причина са обявили протестите в този вид – мирни.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.