Международен консултант ще проверява договора за ски зоната в Пирин

0

МОСВ наема международен независим консултант за анализ на договра за ски зоната над Банско, като отзвук от появата на новия собственик Марк Жирардели.

Проверката на концесията, предоставена за още 13 години на дружеството „Юлен“, е подета от ресорния министър Нено Димов.

Консултантът ще провери допуснатите грешки в договора като ще се разрови още от 2001 година. Очевидната сложност на този казус ни принуждава да потърсим международна консултация, заяви Нено Димов, цитиран от пресцентъра на МОСВ.

„Става дума за необходимостта за икономически анализ и желанието на правителството да повиши концесионното възнаграждение. Ще видим как това може да се развие по максимално обективен прочит“, обясниха от министерството.

Припомняме, преди три дни лично легендата в ските – Марк Жирардели, обяви пред трима министри, че е собственик на Юлен.

„Концесионният договор е доста стар и тежко формулиран, затова много внимателно трябва да се анализира, да се направи точно замерване от независим институт, така че българите и правителството да се уверят, че всичко е според закона“, каза в началото на седмицата Жирардели. Той поиска развитие на ски зоната над Банско и на зимният спорт, който трябва да има бъдеще.

 

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.