Меган Маркъл губи първия рунд в съда срещу британски таблоид

Лондонският върховен съд отхвърли част от съдебния иск, заведен от херцогинята на Съсекс Меган срещу таблоида Mail On Sunday предадоха Reuters и Associated Press, цитирани от „Дарик“.
Меган, която е съпруга на внука на британската кралица Елизабет Втора, принц Хари, съди издателя Associated Newspapers за публикация в Mail On Sunday от месец февруари миналата година. В нея бяха изнесени части от писмо, изпратено до баща ѝ Томас Маркъл.

По време на изслушване миналата седмица, адвокатът на изданието настоя обвиненията за това, че вестникът е действал недобросъвестно и е стимулирал раздора в семейството, да бъдат изключени от делото. Както и други препратки към статии, които Меган твърди, че били неверни.

Meghan Markle suffers massive setback in father’s letter court case https://t.co/Ho77Qfdrp9 via @MailOnline

— Naomi Canton (@naomi2009) May 1, 2020

Съдът се съгласи в петък тези елементи да бъдат извадени от делото. То е свързано с публикувани през февруари 2019 г. статии за караница между Меган и баща ѝ след сватбата ѝ с принц Хари през месец май предишната година. Дни преди венчавката се разбра, че баща ѝ, който прекарал сърдечна операция, няма да е сред присъстващите, но стана ясно, че е позирал за снимки на папарак.

Документи, представени от адвокатите на Меган, показваха, че Dail Mail и други таблоиди са преследвали, унижили и манипулирали Томас Маркъл, като са допринесли за свадата между баща и дъщеря. Адвокатите твърдят, че вестникът неправилно е цитирал писмото, за да представи кралските особи в лоша светлина, макар никога да не се е предвиждало то да стане публично достояние. Поради което настояват за парично обезщетение.

Адвокати на Daily Mail изтъкнаха, че приятели на Меган са представили нейната версия за събитията пред американското сп. People и че като се има предвид нейният кралски статут, съществува законен публичен интерес към личността ѝ и семейните ѝ отношения.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени