Маймуна-алкохолик ще излежава „доживотна присъда“

Някога чували ли ли сте за даване на доживотна присъда на маймуна? Зоопаркът в Канпур се превърна в затвор за една маймуна, която ще остане зад решетките му до края на дните си.

Маймуната, наречена „Калуа“, е родом от област Мирзапур. До присъдата на животното се стигнало, след като тя нападнала над 250 души, нанасяйки им тежки наранявания, а една от жертвите дори е починала, пише индийската редакция на изданието Business Insider.

Според докладите, Калуа била домашна маймуна на местен окултист, който редовно ѝ давал да пие алкохол. Не след дълго маймуната се пристрастила към спиртните напитки и станала алкохолик. 

След смъртта на стопанина си, лишеният от пиене примат, започнал да броди из улиците на града и да напада хора, разярен от липсата на спиртни напитки.

Alcoholic killer monkey leaves one man dead and 250 injured after going on rampage https://t.co/uBvhWum9Uf

— Daily Mail Online (@MailOnline) June 18, 2020

Според историите на местните, в резултат на атаките му десетки деца е трябвало да ползват услугите на пластични хирурзи, тъй като били сериозно ранени от животното, което най-често се хвърляло върху лицата на своите жертви.

Местните медии съобщават, че една от 250-те жертви на Калуя впоследствие е починала.

За щастие 6-годишният пияница е заловен и отведен в зоопарк в Канпур,най-голямото открито зелено пространство в Канпур, щата Утар Прадеш. Това е и най-голямата зоологическа градина в Северна Индия с площ от 76,56 хектара. Именно там се установило, че той не само е зависим от алкохол, но също така отказва да яде зеленчуци.

Експертите, които са изследвали маймуната, допускат, че предишният му собственик го е хранил с месо и това обяснява агресията му.

След като започнал да напада себеподобните си, и по-специално женските, както и служителки на зоопарка, Калуя е изолиран в отделна клетка, в която ще прекара остатъка от живота си.

„Няколко месеца го държахме в изолация, след което го преместихме в отделна клетка. Няма промяна в поведението му и той остава толкова агресивен, колкото беше и преди. Изминаха три години откакто беше доведен при нас, но едва сега беше решено, че Каула ще остане в плен през целия си живот „, каза докторът на зоопарка Мох Насир.

Маймуната е на шест години и ветеринарният лекар на зоопарка смята, че ако бъде освободен, ще продължи да вреди на хората, където и да отиде. 

 

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени