Лидерът на РЗС Яне Янев изпрати писмо до Окръжна прокуратура – Благоевград заради вандалската сеч на над 100 вековни дървета в Сандански!

0

Лидерът на РЗС Яне Янев изпрати открито писмо до Окръжна прокуратура – Благоевград, в което информира органите за извършване на вандалска сеч на явор и чинар в района на Сандански.
Ето пълният текст на писмото:

До
Окръжния прокурор
на Благоевград
г-н Христо Георгиев

ОТКРИТО ПИСМО

От Яне Янев

Уважаеми г-н Окръжен прокурор,

В моя роден град Сандански е извършена вандалска сеч на вековни дървета, предимно от видовете източен чинар и явор. Отрязани са над 100 защитени от закона чинари и явори с диаметър от половин до един метър и неизвестено количество по-млади дървета, всички по поречието на река Санданска Бистрица, от 4-ти километър до с. Лиляново. Изрязани са преди няколко месеца, но дънерите още лежат край речното корито като трупове след война.
Направих бързо собствено проучване и установих, че общината прехвърля топката с отговорността в полето на Басейнова дирекция и РИОСВ, но при разговор с лице, участвало в подготовката по изсичането на вековните дървета, със сигурност стана ясно, че кметът на община Сандански Кирил Котев лично е изпращал Ивайло Паров, представящ се за лесничей на общината, да маркира трупите.
Зная, че когато тези мои редове станат публично достояние, ще започнат какви ли не оправдания, но фактът си е факт, вижда се най-добре на терен, но и от снимките, които Ви изпращам, можете да се ориентирате.
Заставам с името си и се надявам моите съграждани да узнаят имената на извършителите на тази варварска сеч.
Настоявам за незабавна намеса на компетентните институции. Гората по бреговете на Санданска Бистрица е белият дроб на града ни. Злосторниците заслужават присъди като за отнет човешки живот.

С уважение:

Яне Янев

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.