Лидерите на ДСБ , „Да, България“ и „Зелените“ в Благоевград – Вижда се Краят на една крадлива стабилност!

0

На пресконференция в Благоевград бе представено новото политическо обединение „Демократична България“, създадено на 12 април 2018-а година. В новия политически проект влизат „Да, България“, ДСБ и „Зелените“, които поискаха оставката на правителството и промяна на ситуацията в страната, като заявиха готовност за поемане на управлението на държавата.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов заяви, че доверието в новото обединение непрекъснато нараства.

„Това обединение сме го създали като инструмент на демократичната общност с цел да поискаме властта и промяна на ситуацията в страната. Извън парламента това е опозицията. Нивото на доверие в структурата на национално ниво е много високо, именно защото сме съмишленици. Това обединение беше създадено на базата на личности и структури, които през декември 2015-а година доброволно напуснахме властта, несъгласни с начина, по който тя се упражнява и като протест срещу провалената съдебна реформа“, заяви Атанасов.

Лидерът на ДСБ отправи критики към управлението на Бойко Борисов и заяви, че демокрацията е застрашена, защото „България е парламентарна република, а парламент реално няма“.

„Вижте какво се случи с избора на вицепремиер, даже нямаха и мнозинство, само 116 гласа… Искаме предсрочни парламентарни избори, за да може през нова конфигурация да се възстанови парламентарната република, на първо място“, заяви Атанас Атанасов. бнр.бг. По думите на лидера на „Да, България“ Христо Иванов, дълбокият проблем е, че в България не се правят реформи.

„Бойко Борисов е в телевизора и се продава от пропагандата като най-голямата надежда и спасител на това общество. Страната обаче е на кръстопът. Ние много бързо или трябва да си „ремонтираме къщичката“ преди задаващата се зима или тази къщичка ще падне върху главите ни. Нашата оценка за протестите е, че те са обусловани. Хората имат множество причини да са недоволни. Голямата причина не са високите цени на горивата, а че държавата е все по-неуправляема“, каза още Иванов и допълни, че в момента три авторитетни социологически агенции показват над 4% подкрепа за „Демократична България“ от решилите да гласуват.

„Надяваме се, че ще имаме подкрепата и на партньори, които имат историята зад гърба си, знаят кои са и за какво се борят“, каза още той.

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.