Лечебната сила на етеричните масла! Кипарис

Етеричните масла са дар от природата – те са извлек от различни растения и билки и притежават лечебна сила за тялото и духа. Етеричните масла имат антибактериални, антивирусни, антипаразитни качества, чрез които подпомагат тялото да преодолява различни инфекции. Вдишването на етерични масла е изключително ефективен метод за влияние върху функцията на мозъка за достигане на физически и емоционален баланс.

Eтеричните масла помагат при настинки и грипове, кашлици и запушен или течащ нос; кожни проблеми, включително порязвания и изгаряния; релаксиране на тялото; облекчаване на всякаква болка; балансиране на хормоните; подпомагане на храносмилането и др.

Кипарис

Кипарисът има чист и освежаващ аромат. Хубаво е да се използва, когато преживяваме големи катаклизми и промени в живота си. Той има свойството да балансира и да успокоява гнева. Извежда излишните течности от организма и подобрява кръвообращението.

Има антибактериално, антимикробно, антисептично, диуретично, релаксиращо и освежаващо свойство.

Някои приложения:

Може да се използва успешно при: аневризми, карпален тунел, кръвообращение, мускулна умора, плеврит, удар, разширени вени, менопауза, отоци, мазна коса, хемороиди, простатит, за заздравяване на ретината, при сътресение и стрес.

  • Нанесете 1-2 капки върху петна на лицето, същото се прави и при мазна кожа.
  • Нанесете 2 капки на гърдите преди физическа работа, за повече жизненост.
  • Преди да тичате, нанесете на стъпалата – за повече енергия.
  • Смесете 1/2 ч.ч. английска сол и 2-3 капки кипарис в топла вана за отпускане след тежък ден.

ВНИМАНИЕ: Безразборното използване на етерични масла не е безопасно. Задължително е да се консултирате с ароматерапевт за това какви етерични масла и как да използвате.

The post Лечебната сила на етеричните масла! Кипарис appeared first on Жената днес.

Здраве – Източник: jenatadnes.com

Коментарите са затворени