„Кърваво“ наводнение потопи село в Индонезия (ВИДЕО)

Сюрреалистична, кървавочервена река заля индонезийското село Дженгот, след като в събота наводнения засегнаха близката фабрика за багрила. Инцидентът предизвика вълна от гняв и недоволство в социалните мрежи.

Хиляди потребители в Twitter споделиха снимки и видеоклипове на селото, намиращо се на юг от град Пекалонган в Централната част на остров Ява, наводнено от пурпурната вода. Според някои потребители цветът на водата изумително много напомня на кръв, съобщи CNN.

A surreal, blood-red river inundated the Indonesian village of Jenggot after floods hit a nearby batik factory on Saturday, causing a frenzy on social media. https://t.co/l5LuIk1Wj0

— CNN (@CNN) February 6, 2021

Властите потвърдиха, че при наводнение в завода кутии с боя са били отнесени от придошлите води, но увериха, че няма опасност за здравето на хората. Осигурени бяха помпи и засегнатата от „кървавото наводнение“, зона беше изчистена за по-малко от час.

Заводът осигурява бои за много шивашки ателиета в околностите.

Не е необичайно реките в Пекалонган да придобият различни цветове. Яркозелена вода заля друго село на север от града по време на наводнение миналия месец.

„Понякога и по пътя има лилави локви“, казва потребител в Twitter.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени