site xnxx india motel footjob. wifelovers

Към Земята лети астероид с размерите на две футболни игрища

Астероид 2010NY65 с размерите на 2 футболни игрища ще прелети близо до Земята на 25 юни. За първи път космическото тяло е открито през 2010 г.

На сайта на Центъра за изследване на близки до Земята обекти CEOS НАСА обявява, че астероидът не представлява заплаха за Земята.

Астероид +441987 лети със скорост 13,35 км/сек. Орбиталният период е 3 685 земни дни. Той ще се приближи до Земята, като най-късото разстояние между тях ще е 5,8 милиона км. Това е 15 пъти повече от разстоянието между Луната и нашата планета.

Астероид с приблизително същия размер вече премина покрай Земята през февруари 2020 г. Това бе XU6 с размер 213 метра. Най-близкото разстояние до нашата планета бе 4 милиона км.

Астрономите внимателно наблюдават космическото пространство и от години проследяват траекториите на различни космически тела. Желаещите могат да видят метеорита през телескоп на 25 юни. На сайта на НАСА са посочени координатите, на които ще може да се наблюдава явлението.

В НАСА дори имат протокол за действие в случай, че метеоритът представлява заплаха за Земята. Малките метеорити, които навлизат в земната атмосфера, изгарят в нея. Това е естествена защитна функция на планетата, която работи от милиони години.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени

xxx videos xnxxgratis.tv naked pumpkin carving brunette with perfect clam. desi anal