Канадка разходи гаджето си на каишка, за да излезе от локдауна

Канадка беше глобена от полицията, след като се опита да заобиколи забраната за излизане по време на локдауна, като изведе приятеля си на кучешки повод, пише Монитор, цитирайки в. „Трибюн“.

Случката се разиграла в град Шербрук в провинция Квебек. В Канада беше въведен 4-седмичен пълен локдаун. Гражданите трябваше да си стоят по домовете от 8 ч. вечерта до 5 ч. сутринта. Изключения се допускаха само за хората от жизненоважните служби, отиващи на работа и за тези, които трябва да изведат кучетата си на разходка.

Една жена се изхитрила и искала да се включи в категорията на разхождащите домашни любимци. Но тъй като си нямала куче, вързала на повод своя приятел в събота вечерта.

Но двойката била спряна на ул. „Кинг стрийт“ в град Шербрук, а дамата била глобена. Тя обяснила, че си разхождала кучето, но блюстителите на реда не се хванали на номера ѝ по обективни причини.

Нарушителката отказала да плати глобата и заявила, че ще си направи колекция от фишовете. Глобата за повторно нарушение на карантината може да достигне 6000 долара, уточнява изданието.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени