Калин Вельов: Щях да съжалявам, ако не бях станал депутат

Пандемията от COVID-19 донесе затруднения във всички сфери на икономиката. Едни от най-силно ощетените бяха хората на изкуството. При затворените за дълго заведения музикантите не успяват да упражняват своята професия.

„Всички имаме приятели, които починаха – от една страна болестта може да те убие, но гладът също убива – той убива психиката. Проблемът е, че всеки път, когато дадем превес на свободата, вирусът ни атакува наново“, каза музикантът и депутат от ГЕРБ Калин Вельов, пише plovdiv24.bg.

Според него държавата е осигурила 22 млн. лева помощи за свободните артисти, но се надява те да бъдат подпомогнати и в идващите месеци до април и май, когато смята, че нещата постепенно ще заработят отново.

Вельов коментира и начина, по който му се е отразило влизането в политиката.

„Щях да съжалявам, ако не бях направил този избор. Този период от 6 месеца всеки ден ме учи на нещо ново. Не се взимам по никакъв начин за политик, но за мен това е интересна материя. И не смятам, че политикът трябва да е с юридическо образование – той трябва да е с позиция, да е изключително информиран. Взех това решение, за да мога да помагам на културния сектор“, добави той пред Bulgaria ON AIR.

Вельов изрази мнение, че политиците в България са загубили контакта с хората: „Не трябва да губиш връзка с тези, които са те избрали. Когато станах депутат, започнах веднага да пътувам и да организирам понеделник и вторник срещи в отдели „Култура“ в различните общини. Тези срещи са много ценни и има интерес към тях. Важни са хората, които идват на тях. Така чувам какви са им проблемите, какво не е направено, какво трябва да се направи“, каза депутатът от ГЕРБ.

„Социолозите не знаят какво да очакват., каза музикантът за предстоящите избори на 4 април. – Хората са силно политизирани и изнервени заради пандемията. Една част е много шумна и активна в социалните медии, но има една друга част, която е спокойна и те са тези, които със сигурност ще излязат и изразят своя глас“.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени