Какво трябва да знаете за пиърсинг на пениса

В днешно време пиърсингът на необичайни места не е толкова шокиращ, колкото е бил преди. Хората вече приемат пробиването на веждите, носа, устните и зърната като толкова обичайно, колкото и на ушите. Въпреки това, има някои пиърсинги, които все още са табу: един от тях е пенис пиърсингът.
Sexwell представя няколко особености, с които задължително трябва да се запознаете, ако сте решили да станете сдобиете с интимен пиърсинг:

1. Добре е да започнете да носите по-стегнато бельо след пробиването

Стегнатото бельо (все пак гледайте да не ви спира кръвопотока в гениталиите) е подходящо за придържане на марлята или друг вид защита, поставена от специалиста, които ви е направил пиърсинга. Не носете боксерки.

2. Известно време трябва да се въздържате от мастурбиране след поставянето на пиърсинга, толкова по-добре

Един месец въздържание от онанизъм е достатъчен, за да заздравее пиърсингът добре и да не се инфектира.

3. Ерекциите могат да станат болезнени

Притокът на кръв към пресния пиърсинг ще направи кожата там по-чувствителна. Може и да се появи кървене.

4. Този тип пиърсинг изобщо не е рядкост

В Ню Йорк, например, пиърсинг студиата поставят поне един интимен пиърсинг на ден. Най-често срещаният пиърсинг е Prince Albert и френулум пиърсинг. Въпреки че непрекъснато се измислят нови вариации, тези два пиърсинга са най-често срещаните.

5. Най-болезненият и проблемен пиърсинг е „Apadravya“

Малко популярен поради силната болка и евентуалните проблеми, които може да предизвика. Този тип пиърсинг може да прекъсне правилното кръвоснабдяване в главата на члена и това да доведе до еректилна дисфункция – на всичкото отгоре необратимо. За щастие, Prince Albert и френулум пиърсинга не би следвало да предизвика такъв проблем.

6. Поставянето на пиърсинг не носи някакво специфично удоволствие на мъжа

Повечето мъже слагат пиърсинга по естетични причини и да задоволяват партньорката си. Ако смятате да сложите пиърсинг, за да задоволите партньора си, по-добре се откажете. Качеството на ерекцията е много по-важно за задоволителността от секса, отколкото пиърсинга. Той не може да компенсира ерекциите, които не са достатъчно твърди или издържливи.

7. Трябва да се използват само качествени обици от сертифицирани студиа

Пазете се от бижутерия с никел или други метали, които могат да предизвикат алергични реакции. Направете си предварителна консултация с пиърсинг студиото. Уточнете какво е най-подходящо за вашата анатомия. Не всички пениси са еднакви. Хигиената и стерилността на материалите и инструментите са от критична важност. Една грешка може да доведе до осакатяване, инфекция и много лош развой на събитията.

8. Пенис пиърсингът не е евтин

В случая цената отговаря на качеството. Не очаквайте някой да ви направи качествен пиърсинг за 40 лв. Също трябва да се уверите, че всички материали са индивидуално опаковани и отворени пред вас.

9. Prince Albert преминава през уретрата, което може да затрудни зарастването

Новият пиърсинг ще се докосва до урина и ще се смесва с кръв, това може да направи забелязването на евентуална инфекция доста трудно. От 7 до 10 дни след продупчването, дори професионални уролози не могат да преценят дали това, което се отделя от пиърсинга, е знак за инфекция или нормално отделяне.

Функцията на члена е преди всичко да се пълни с кръв. Кървенето може да се засили сутрин, заради ерекциите. Всеки, който смята да си сложи такъв пиърсинг, трябва да се запознае с признаците на инфекция преди да го стори.

Температура, студени тръпки, болка и подуване означават, че трябва да отидете на уролог моментално. Някои хора може да са по-предразположени към инфекция на пиърсинга от други.

Необрязаните мъже, мъжете с диабет или компрометирана имунна система, са по-склонни да развият инфекция.

10. Ще трябва да изчакате между 6 и 8 седмици преди да правите секс

Времето за пълно зарастване е 4 месеца минимум, като поне 2 от тези 4 месеца е хубаво да се въздържате от секс.

11. Еякулацията ще е различна

Пиърсинг от рода на Prince Albert, който минават през уретрата, ще промени силата и траекторията на еякулацията. Семенната течност няма да „излита“ както преди, а ще минава настрани или ще прокапва.

12. Може да се наложи да уринирате седнал

Ако пиърсингът минава през уретрата, урината може да започне да пръска в различни посоки. Единственото решение на този проблем, е уринирането в седнало положение.

13. Усложнения от пиърсинга могат да доведат до еректилна дисфункция

Наличието на пиърсинг може да увеличи риска от заразяване с полово предавана инфекция или уринарна инфекция. Бактериите обичат да се залепват по метални повърхности и да се крият в малки дупчици.

14. Пиърсингът може да разкъса кондомите

Пиърсинг като Prince Albert може лесно да разкъса кондом. В този ред на мисли, е хубаво пиърсингът да се поставя по време на връзка с дългогодишен партньор, когато и двамата сте се изследвали за полово предавани болести.

15. Ако решите да затворите пиърсинга си, трябва да се видите по-скоро с уролог, отколкото с хирург

Дали един пиърсинг ще се затвори сам зависи от няколко фактора – колко време сте го имали, каква е била големината на дупката и къде се намира пиърсинга. 3 до 6 месечни дупки се затварят сами по-лесно. Ако обаче пиърсингът минава през уретрата, ще е необходима хирургическа намеса и уретрална реконструкция.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени