site xnxx india motel footjob. wifelovers

Какво се случва, ако пиете бира всеки ден

Бирата е сред най-популярните алкохолни напитки и макар да се пие основно през топлите месеци, доста хора не се отказват от нея и през по-студените дни. Тя има слабо съдържание на алкохол и е предпочитана за освобождаване от стреса и разхлаждане, тъй като е най-вкусна студена. Освен това е сред най-евтините питиета, така че масово е консумирана по заведенията.

И все пак, дори с малко алкохол, приемана постоянно и в по-големи количества, тази напитка не е никак безобидна и може да доведе до:

Бирено коремче

Ако се опитвате да следите храненето си и да пазите форма, то трябва доста да внимавате с бирата. Една халба от пенливата течност съдържа приблизително 150 калории и с увеличаване на количеството алкохол броят на калориите се увеличава. Малцина се задоволяват с една бутилка бира, което води до прием на доста излишни калории. Калориите в алкохола се различават много от това, което получавате от храните. И още по-лошото е, че пенливата течност веднага се отразява на талията. Натрупването на мазнини в областта на корема е опасно за сърцето и кръвното, а освен това е много трудно да се отървете после от излишната плът в тази област. Затова, ако сте фенове на бирата, се придържайте до една чаша при консумация.

Може да навреди на здравето ви

Няколко проучвания твърдят, че пиенето на бира е полезно за здравето на сърцето, но това може веднага да се обърне, ако надвишите лимита. Повишения прием на течността може да увреди сърдечния мускул, увеличавайки риска от инсулт, високо кръвно налягане, диабет тип 2 и предсърдно мъждене. Рискът е дори по-висок при тези, които пият бира два пъти седмично в сравнение с тези, които я поглъщат ежедневно. Това се дължи на внезапни колебания в нивото на кръвното налягане.

Може да окаже негативно влияние на бъбреците ви

Две напитки на ден за мъже и една за жени се считат за умерено пиене. Излизането отвъд тази граница може да има вредни последици. Пиенето на бира с високо съдържание на алкохол може да ви изложи на риск от хипертония и бъбречни заболявания. Това е така, защото бирата е диуретик и би могла да натовари допълнително бъбреците ви. Това също може да доведе до дехидратация и може да наруши електролитния баланс на тялото. В дългосрочен план може да увреди бъбреците ви, което да доведе до камъни в бъбреците или бъбречна недостатъчност.

Може да доведе до дефицит на някои витамини

Редовният прием на бира може да повиши необходимостта на организма от някои витамини и минерали. Когато тези изисквания не бъдат изпълнени, това ще започне да се отразява на цялостното ви здраве. За да метаболизира алкохола, тялото ни се нуждае от допълнителни хранителни вещества като някои витамини от групата В. Лесно можете да си набавите хранителните вещества от ежедневната диета, но тялото трябва да работи усилено, за да ги усвои, за да отговори на прекомерната нужда. В дългосрочен план това може да доведе до недостиг на витамини и дори да наруши вътрешната функция на организма.

Може да навреди на съня ви

Алкохолът и спокойният нощен сън не вървят ръка за ръка. Резултати от някои проучвания показват, че пиенето на бира със сигурност може да помогне на човек да заспи бързо, но това не трае дълго. Сънят с бързо движение на очите (REM), който е фаза на дълбок сън, се случва само за около 90 минути след като се унесете. След това сънят е нарушен след прием на алкохол, което на другия ден се отразява на цялостната ви продуктивност и тонус. В действителност алкохолът нарушава както съня, така и настроението ви. Някои хора дори страдат от нощно безсъние поради прекомерен прием на алкохол, пише Tialoto.bg.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени

xxx videos xnxxgratis.tv naked pumpkin carving brunette with perfect clam. desi anal