Казусът с апартамента на кметската дъщеря се задълбочава

0

Дъщерята на кмета на Благоевград Атанас Камбитов Елена е купила апартамента си на две нива на ул. „Даме Груев“ със заем от „дясната ръка“ на татко си Ивайло Благов- Кучката. Опасявам се, че загриженият, но само за собствените си финансови въртележки баща я е принудил да излъже пред медиите, че парите, с които е платила жилището са „с установен произход“, с намек и препратки към частните фирми на нея и на съпруга й.

От сигурен източник имам информация обаче, че Ив. Благов е дал 138 000 лв заем на кметската дъщеря за жилището, за което по документи тя е платила 138 000 лв. Бизнес отношенията между Ивайло Благов и Атанас Камбитов не са тайна за никого, но партньорството им във фирма „Старт 2015“ ЕООД сериозно клати кметското кресло на градоначалника , който пое управлението й за 1 седмица през септември 2017г. и грубо погази Закона за местното самоуправление и местната администрация.

За тези няколко дни като управител Камбитов източва от „Старт 2015“ ЕООД в личната си банкова сметка солидна сума и след това прехвърля управлението й на Благов, който пък на следващ етап се оттегля и мястото заема бившата счетоводителка на кмета на Благоевград Румяна Шекерлийска.

Управникът Камбитов притежава няколко фирми и въпросът е доколко това е морално за човек на изборен пост?! Най- грозното е, че Атанас Камбитов сам замесва децата си в имотните си въртележки , а когато фактите се огласят публично , се обижда и приканва тях да го оправдават с неистини.

Челният кметски опит смело прилага и заместничката му Христина Шопова, която в началото на годината регистрира своя фирма с управител майка си. Въпреки високопарните й декларации, че дружеството не работело, се оказа, че дни след учредяването му от него е преведена солидна сума пари , вероятно капаро за закупуване на жилище.

Този път „чудото“ не се разминава „за три дни“. Всички избиратели в Благоевград очакват кмета Ат. Камбитов и заместничката му Хр. Шопова да излязат пред обществеността и дадат яснота за фирмите си, защо и как участват в тях и какви финансови операции извършват, докато съвместяват частните и обществени постове.

Андон Тодоров

пише regiona.bg

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.