site xnxx india motel footjob. wifelovers

Искат прозрачен избор на 5-членката за делото за Пирин

0

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ иска от Висшия съдебен съвет (ВСС) и председателя на Върховния административен съд (ВАС) да изберат публично 5-членния състав на ВАС, който ще разглежда на следваща инстанция отмененото от 3-членен състав правителствено решение от декември 2017 г., с което беше променен планът за управление на Национален парк „Пирин“.

Според екоактивистите в поредица от изявления в медиите представители на правителството открито са заявили, че са сигурни, че 5-членен състав на ВАС ще отмени решението на 3-членния състав на ВАС.

С решението си от 27 юли тази година ВАС отмени решението на Министерски съвет за промяна плана за управление на Национален парк Пирин.

Към днешна дата не се знае със сигурност, че правителството ще обжалва, но изявленията на негови представители са в такава посока, пишат природозащитниците.

В съответствие с чл. 9 от Закона за съдебната власт разпределението на делата и преписките в органите на съдебната власт се извършва на принципа на случайния подбор чрез електронно разпределение, съобразно поредността на постъпването им.

За съжаление, в приетата от ВСС „Единна методика по приложението на принципа за случайно разпределение на делата“ правомощието за разпределение на делата е предоставено на административните ръководители на съдилищата, без да е предвиден публичен контрол върху осъществяването, поради което често се твърди, че съставите са манипулирани„, притеснени са от коалицията „За да остане природа в България“, пише news.bg.

Поради това активистите искат случайното разпределение на това дело, към което има висок обществен интерес, да бъде поставено под съмнение и да има справедлив съдебен процес на двете страни.

Коалицията отправя искане до ВСС и председателя на ВАС да организират публично разпределение на делото, като всички членове на състава да бъдат определени на случаен принцип в присъствието на журналисти и IT експерти.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

xxx videos xnxxgratis.tv naked pumpkin carving brunette with perfect clam. desi anal