Има ли конфликт на интереси? Съветник извади на светло роднинските назначения на Камбитов и иска…

0

Давам кмета Атанас Камбитов на прокуратурата и на Комисията за конфликт на интереси и искам отстраняването му докато тече разследването, това заяви пред вестник „Струма“ бизнесменът Андон Тодоров. Преди дни с кметска заповед строителният обект на ул. „Ив. Михайлов“ 3, на който той е инвеститор бе спрян с кметска заповед след сигнал на съсед, съученик на градоначалника. В качеството си на общински съветник А. Тодоров депозира сигнал до Регионалния отдел за национален строителен контрол с искане за проверка на ниската сграда , вдигната в района на старата автогара от „Стройинвестконсулт 2013“ ЕООД . Ето какво заяви той: „ Постройката е върху имот публична общинска собственост, актуван по- късно като частна общинска собственост, без за това да има решение на ОбС. На декемврийската сесия кметът Камбитов внесе искане за продажба на терена от 155 кв. м. на подозрително ниска цена от 54 717лв . Нещо повече, зам. кметът по строителсвото инж. Е. Тунева подведе писмено общинските съветници като декларира, че върху имота няма образувана преписка и констатирано незаконно строителство. Тъй като бях отстранен по средата на заседанието на ОбС и не можах да упражня правото си да гласувам, отидох на място и бях озадачен като видях, че върху въпросния терен има построена сграда. Това ме провокира като съветник и член на Комисията по териториално и селищно устройство при ОбС да сигнализирам РОНСК. В отговора, който получих се посочва, че при тях няма никаква информация за строителство на въпросното тяло и контролът е изцяло в компетенциите на общината. За по- голяма яснота ще обясня, че след одобрение на всеки проект в общината, той се изпраща в РОНДК за проверка дали всичко е наред и ако няма възражения в 14- дневен срок, той влиза в сила. Липсата на каквато и да е информация в РОНСК за ниското тяло означава недвусмислено, че то е незаконно. Меко казано е странно, защо по всички сигнали до общината с искане за ревизия на строителството върху терена на бившата автогара , където строител е фирмата , на която управител е бил бившият зам. кмет по строителството и кумашин на кмета Янко Янков се действа мудно, ако изобщо нещо се прави, а по сигнала на съученика на Камбитов , касаещ сградата, на която съм инвеститор всичко се придвижва мълниеносно и дори се дават пресконференции.
Защо няма никаква информация за обществото какво и как се случва там, а казусът, свързан с името ми Камбитов коментира в пресконференции и интервюта!?

Двете сгради са на метри една от друга и на практика се конкурират в цените. Имам съмнения, че по нареждане на кмета Камбитов в общината могат да се подменят и унищожат документи, касаещи незаконното строителство , а и не само него. Основания за притеснения в тази посока ми дават поредицата от назначения на хора от обкръжението на Камбитов: дъщеря му е назначена в общинското дружество „Благоевград фест“, племенницата му също е общински служител, сестрата на зам. кмета Христина Шопова е назначена в отдел „Евроинтеграция“ , а майка й е в едно от социалните звена към общината. Дъщерята на секретаря на общината София Янчева работи в общината, племенница на председателя на ОбС Радослав Тасков е назначена в счетоводството към отдел „Култура“, на зам. кмета Иво Николов жена му е в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Финансистките Стояна Иванова, Татяна Николова, както и юристът Антония Методиева освен че са на трудови договори в общинска администрация, имат и граждански договори в общински дружества. На Татяна Николова пък мъжът й е домакин в ЦЛТРДБ.Това съм чул аз, това говорят хората, за това го казвам и пред Вас. Всички тези назначения не са заварено положение, а са направени през мандата на кмета Камбитов. Комисията по конфликт на интереси вече започна едно разследване срещу градоначалника на Благоевград по сигнал на уволнения главен архитект Васил Тинчев. Смятам, че в община Благоевград е налице злоупотреба с власт от страна на кмета Камбитов и настоявам той да се оттегли от поста докато текат разследванията.

Очаквайте скоро много сигнали от страна на Андон Тодоров до всички институции във връзка с груби нарушения в общината, както и има ли  влияние с власт от страна на кмета Атанас Камбитов.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.