Илон Мъск и Граймс смениха името на бебето си

Илон Мъск и настоящата му партньорка и майка на най-младия му наследник – Граймс са променили необичайното и до голяма степен непроизносимо име на първородното си дете. Но всеки, който се надява, че X Æ A-12 може да бъде заменено с нещо малко по-конвенционално, ще остане разочарован, предава trafficnews.bg.

В публикация в Instagram, майката Граймс потвърди, че бебето, чието първоначално име беше X Æ A-12, сега ще бъде преименувано на X Æ A-Xii.

Граймс не даде обяснение за промяната в използването на римски цифри, но по-късно отговори на публикация, питаща дали промяната е направена в съответствие със закона в Калифорния.

„Римски цифри. Изглеждат по-добре “, написа тя. Певицата сподели, че в Калифорния не са позволени арабските цифри в името, затова двойката е решила да ги замени с римски.

Ето какво означава всеки символ в името на малкия Мъск:

X – неизвестната променлива.

Æ – начинът, по който тя пише „Ai“ за „любов“ и/или „изкуствен интелект“.

А-12 – предшественикът на SR-71, който е любимият самолет на двойката (без оръжия, но изключително бърз). Канадката обаче сбърка модела и се наложи Мъск да я коригира.

А – също така идва и от „Archangel“, което е любимата песен на Граймс.

Това име обаче нямаше как да бъде прието, защото противоречи на правилата за именуване на децата, приети от щата Калифорния. Граймс поясни още, че тирета и апострофи били позволени според закона.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени