Изнервен Камбитов тръгва на саморазправа, затваря бизнес на общински съветник!

2

Общината блокира строителството на кооперацията на ул. „Ив. Михайлов“, заради която бе уволнен главният архитект на Благоевград Васил Тинчев. Инвеститор на сградата е общинският съветник и лидер на ПП „Партия на зелените“ в местния парламент бизнесменът Андон Тодоров.

На 5 февруари т.г. след проверка по заповед на кмета Ат. Камбитов е издаден констативен акт с разпореждане да се спре строителството на сградата , а посоченият от комисията мотив е, че няма влязло в сила разрешение за строеж, пише струмабг.

Спирането на строителството е абсолютно неаргументирано. Разрешението за строеж е издадено на 12.10.2018г и е влязло в сила на 29.10.2018г. Общинските служители, извършили проверката изпълняват поръчка“, категоричен бе съветникът Андон Тодоров.

Ето какво заяви той:
„Сградата има всички строителни книжа, одобрени, прегледани и са спазени сроковете на всички етапи. Камбитов лъже, че разрешителното за строеж не е влязло в сила, както пише в протокола. В града 2/3 от сградите се проектират по чл. 150, включително и сградата на старата автогара /Кончето/, на бившата фирма на кумашина на кмета и екс негов заместник. За разлика обаче ние не си позволяваме незаконно да строим. Камбитов лъже, че сградата на кумашина му  има разрешение за строеж и необходимитe строителни книжа. Трябва независими органи, вещи лица, трябва пълна проверка, а снимков материал има достатъчно как са започнали, кога, защо без строителни книжа и т.н. Даже съм почти сигурен, че вече върви подмяна на документи , проекти и т.н ., за да прикрият всичко.

Вчера в качеството си на общински съветник депозирах сигнал до Регионалния отдел на ДНСК за незаконното строителство върху общински терен, публична общинска собственост в района на старата автогара и очаквам бърза реакция. Любопитно ми е как сега общината в лицето на кмета Камбитов ще реагира на този сигнал и искрено вярвам, че реакцията ще е същата както в случая с обекта, чийто инвеститор съм.

Собствениците на имота, където съм инвеститор са много притеснени от атаките, започнали още от първия ден на 2019г. и за да си спестят нерви и напрежение решиха да направят някои промени по ЗУТ като изменят части от проекта и това е тяхно право. На последния етаж имаше една кула, заради която съученикът на кмета Р. Зашев започна да пише жалби като я оспорва. Въпреки, че тя не е в нарушение на закона, собствениците на терена решиха да я премахнат. Два офиса на партера пък промениха в гаражи.Това е тяхно право и ЗУТ им го позволява, както и позволява да се вкарват проекти по чл.154 с надзорна фирма по време на строителството. За хората, които не се занимават със строителство ще отбележа, че инвеститорът решава как и по кой член ще внася проекти спрямо възможностите, които му дава законът/ЗУТ/, а главният архитект преценява дали те са съобразени с нормативите. Това не е в правомощията на кмета и явно безсилието , че не може да контролира този процес вбесява .Камбитов, тъй като е свикнал да контролира всичко и всеки.

Тенденциозното отношение на Камбитов по мой адрес и във връзка с конкретния казус е очевадно заради факта, че протоколът за затваряне на строителния обект е по повод на жалби на незаинтересовани лица. Нещо повече само съдът има право да затваря обект, а магистратите не са се произнесли по въпроса до момента. Затова твърдя , че кметът си позволява да демонстрира лично отношение , а причината е ясна на всички: това, че съм в опозиция и изваждам на показ проблемите в общината, без да си заравям „главата в пясъка“. Целта на Камбитов е да смаже всякакъв вид опозиция и да унищожи всеки, който се изправи на пътя му към следващ мандат. Честно казано вече очаквам всичко от груба саморазправа до унижение пред общество и семейството ми и дори арест.

Истината е, че се притеснявам за себе си, но най- вече за семейството ми, тъй като хора като кмета на Благоевград са способни на всичко. Голямата ми дъщеря преди няколко дни беше ужасена като прочела в електронна медия , че съм бил имал дела за наркотрафик, което е лъжа ! Това е наистина притеснително, тъй като подобни публикации са с цел да се подготви „почвата“ и после като ти подхвърлят дрога, лесно те нареждат, ходи доказвай, че не е така… Жена ми също е притеснена, като вижда какво се случва, срещу кого съм се изправил или по-точно кой е тръгнал срещу мен. Аз обаче няма да се откажа от кауза си да си отстоявам правата и да показвам всички проблеми на управлението на екипа „Камбитов“.
Не бих се спрял, дори ако се наложи да затворя бизнеса си в Благоевград и да го изнеса на друго място. Опасявам се, че този път стратегията на кмета Камбитов с един удар да „уцели няколко заека“ няма да проработи. Очакванията му, че след уволнението на приятеля ми арх. В Тинчев и спирането на строежа ми ще отида да му се моля, за да си осигури политически комфорт, този път ще ударят на камък! Жалкото е, че Камбитов не използва приомите на политиката, и няма как да е така, тъй като той не е добър в тази сфера , затова прибягва до лични атаки.

Проблемът е и в това, че той управлява общината като еднолично дружество, вместо да се грижи за интересите на всички граждани. В случая с жалбите от съседите на имота, в който инвестирам не съм убеден, че общината ще защити интереса си .Убеден съм, че съдът ще установи истината за неоснователното спиране на строителството на сградата, чийто инвеститор съм. Жалкото е, че собствениците са потърпевши , страдат и няма какво да направят. Съветвам ги да си наемат адвокат и да влязат в делото като заинтересована страна, за да следят развоя на делата и да отстояват истината.

Актът на общинската администрация ще забави във времето изпълнението на обекта, но ще искам съдът да ни признае и пропуснатите ползи от действията на кмета. Представил съм всички документи за строителството на обекта, чийто инвеститор съм, очаквам това да се направи и по отношение на сградата в района на старата автогара.

Време е премиерът Борисов да насочи поглед към Благоевград и да види какви ги вършат неговите подчинени. Да види как се държи един кмет, който трябва да е за пример пред обществото, как срива всичко постигнато до сега и как руши доверието на хората, създали тази партия. Не мога да не призная, че партия ГЕРБ е направила много за България през последните години, но хора като кмета Камбитов петнят имиджа на партията. Все пак избирателите имат памет за хората, дошли на власт от бизнеса с хиляди кредити и фалити , и могат да направят съпоставка с настоящи демонстрации на благосъстояние.

Аз работя само с факти и аргументи, както винаги съм го правил и в политическите си изказвания.
Скоро ще говорим много, за сгради, за саниране, за обществени поръчки как стават с доказателства, не говоря празни приказки. Какви функции изпълнява една юристка в общината, каква е ролята на друга дама, близко до Камбитов и т.н. Ще говорим и за другия живот на Камбитов , каза съветникът бизнесмен Андон Тодоров.“

2 Коментара
 1. Иво сподели

  Арх. Тинчев не търсете сензация пред изборно.

  1

  3
 2. гопи сподели

  хаха

  1

  0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.