site xnxx india motel footjob. wifelovers

Изкуствен интелект дописа незавършената симфония на Бетовен

„Дойче Телеком“, в сътрудничество с група международни музиканти и експерти по изкуствен интелект, ще представи един от най-големите световни културни проекти в събота, 9 октомври – 10-та симфония на Лудвиг ван Бетовен.

Проектът на 10-та симфония на Бетовен, който започна през юни 2019 г., е продължил 730 дни и включва 10 учени и експерти в областта на изкуствения интелект, работещи в Харвард и Корнел, 56 музиканти от Симфоничния оркестър в Бон, органистът Камерън Карпентър и всички под ръководството на д-р Матиас Радер, отличен музикант и технологичен стратег.

Изборът на 10-та симфония е продиктуван от 250-та годишнина от рождението на Лудвиг ван Бетовен, един от най-известните композитори в света, който в последната година от живота си започва да пише 10-та симфония, която за съжаление така и не завършва.

Краят на 10-та симфония на Бетовен се появява в отговор на въпроса дали изкуственият интелект може да бъде креативен. За да бъде проектът успешно реализиран, изкуственият интелект е анализирал цялото художествено наследство на Бетовен – симфонии, ноти, музикални етюди и партитури, които са преобразувани в машинно четима форма. След това е бил избран най-приложимият метод за машинно обучение, използвайки алгоритми за обработка на глас, тъй като музиката, подобно на езика, се състои от малки единици – букви или ноти – които придобиват смисъл само когато са смислено съчетани, което е било особено важно за този експеримент.

След две години работа, 66 GB материал, повече от 10 000 обменени документи, 10 000 музикални записа и 2 милиона ноти, с които е „практикувал“ изкуственият интелект, симфонията ще има своята премиера на 9 октомври 2021 г., с начален час 19:00 на Телеком форумът в Бон.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени

xxx videos xnxxgratis.tv naked pumpkin carving brunette with perfect clam. desi anal