Здравни медиатори с информационна кампания в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил

Здравни медиатори с информационна кампания в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил

Полицейските служители правят постоянни обходи, всички улици са измити

 

В кюстендилския квартал „Изток“ всички улици бяха измити като превантивна мярка срещу разпространението на новия коронавирус. Здравните медиатори проведоха и информационна кампания с указания към жителите на квартала, както и за спазването на задължителната карантина на пристигащите от чужбина.

Д-р Младенов направи обръщение към пациентите си и жителите на квартала. „Искам да се подходи много отговорно към това, което идва към нас. Имам колежка във Франция, която ми описа военна обстановка. Имайте предвид, че това не е шега, това е нещо страшно и идва към нас. Най-добрият вариант е всички да останат по домовете си, излизайте само за хранителни продукти или до работните си места.

Медиатори проведоха и информационна кампания с указания към жителите на квартала

Знам, че за ромската общност това е нещо трудно постижимо, но вие можете да го направите. Надявам се да се вслушате в това, което ви казвам“, обяви в обръщението си към ромите д-р Младенов.

„Полицейските служители също правят постоянни обходи в квартала за спазването на мерките на властите. Ние благодарим на кмета на община Кюстендил, на здравните медиатори, на д-р Младенов и на полицейските служители за неуморната работа за превенция на общественото здраве“, казаха от Сдружение „Ларго“ в Кюстендил.

Краси Ценкова

 

Общество – Източник: Вяра Нюз

Коментарите са затворени