За първи път сесия на ОбС Благоевград в зала „Пейо Яворов“. Нов съветник полага клетва. Жители на общината ще получат помощи

0

Председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров свиква извънредна сесия на 30.03.2020 г. /понеделник/. Заседанието ще се проведе от 10.30 часа в зала „Пейо Яворов“ в Благоевград.

На днешно заседание Председателският съвет към Общински съвет Благоевград, одобри дневния ред, в който са предвидени да бъдат разгледани и гласувани по спешност четири точки.

Ще бъде предложено, заседанието да се проведе при закрити врати за граждани, предвид усложнената епидемиологична обстановка и предписанията на здравните органи. Предвиждат се специални места за общинските съветници в залата, като между тях има нужната дистанция. За удобство на гражданите заседанието ще се предава на живо в ютуб канала на телевизия Дартс.

Ето и дневния ред на заседанието:

1. Обявяване решение № 302-МИ/04.03.2020 година на Общинската избирателна комисия, относно прекратяване пълномощията на Любен Илиев Милев – общински съветник от листата на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, поради подадена оставка и обявяване за избран за общински съветник следващия в листата на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ – Веселин Христов Христов и полагане на клетва от избрания за общински съветник.
Докл. – Мартин Бусаров – Председател на ОИК

2. Предложение относно попълване състава на постоянните комисии към Общински съвет Благоевград и избор на председател на Комисията по инвестиционно насърчаване и планиране.
Докл. – Андон Тодоров – Председател на ОбС

3. Предложение № 60-00-90/25.03.2020 г., относно Експлоатация и стопанисването на „Регионална система за управление на отпадъците, регион Благоевград, обслужваща общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево“.
Докл. – Инж. Румен Томов – Кмет на Община Благоевград

4. Предложение № 60-00-88/17.03.2020 г., относно отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи.
Докл. – Инж. Румен Томов – Кмет на Община Благоевград

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.