Защо всички мразят Меган Маркъл?

Британското издание „The Guardian“ публикува подкаст на тема „Защо толкова много хора мразят Меган Маркъл?”. Графинята на Съсекс е част от кралското семейство от едва една година, но всекидневните коментари по неин адрес не спират. Спорно е дали въобще има причина за това, но голяма част от тях са негативни или дори изпълнени с омраза.

Един от най-тиражните вестници във Великобритания излезе с дълъг анализ за това как Меган Маркъл подпомага нарушаването на човешките права и разпространяването на сушата с това, че обича да яде авокадо. Връзките и изводите в статията са в най-добрия случай спекулативни, ако не и абсурдни.

Някои британски медии си измислиха правила, които Меган Маркъл нарушавала с поведението си. Пример за това е, че било в разрез с обичаите на кралското семейство да се носи черен лак за нокти. Никъде в обичаите и правилата на кралското семейство няма коментар за цвета на лака за нокти, пояснява „The Guardian“, цитиран от БГНЕС.

Поне няколко издания разкритикуваха с подробни материали и опита на съпругата на принц Хари да влезе в ролята на главен редактор на един брой на списание „Vogue“. Въпросният брой беше заклеймен от изданията като снобски, опит за самореклама, фалшиво моралистичен и неуместно поучителен от страна на жена, която е привилегирована.

Същото може да се каже за съпругата на другият принц – Уилям, продължава британският „The Guardian“. Кейт Мидълтън е живяла удобен живот, но почти никой не критикува благотворителните ѝ дейности, нито мотивите ѝ зад тях.

Някои критикуваха самото желание на Меган Маркъл, вместо да се снима за корицата на списанието, да бъде редактор на броя. То беше определено като неуместно за член на кралското семейство.

Изданието отново припомня, че принц Чарлз и принц Хари са сред членовете на кралското семейство, които са били редактори на броеве на списания, които четат или харесват, без това да са попадали под критиките на общността.

Изданието от Острова казва в подкаста си, че новото семейство отчасти само провокира фиксацията на обществото и медиите върху тях.

Хари и Меган не се притесняват да казват, че няма да правят някои неща така, както са правени през годините. Примери за това беше отказът от фотосесия на стълбите на болницата с новородения им син, каквато медиите са свикнали да получават от кралските двойки. Двамата не обявиха и кои са кръстниците на детето. Това кара много хора да се вглеждат повече и да търсят във всеки техен ход нещо неуместно.

Друга причина за неспиращите критики срещу Меган Маркъл е значителното разрастване на социалните мрежи, които са в пъти по-мащабни от това, което имаше преди няколко години, когато Уилям и Кейт станаха семейство. Те дават поле за изява на хиляди критици.

Смята се още, че има журналисти от традиционните медии, които заемат крайни позиции за принц Хари и Меган Маркъл, за да изпъкнат и да си направят реклама на техен гръб.

Друг аспект от драмата около новата графиня е нейното семейство. В документален филм баща ѝ и сестра ѝ имаха негативни коментари за Меган Маркъл. Скандалите в семейство Маркъл със сигурност допринасят за негативните истории в медиите.

Част от негативното отношение срещу херцогинята на Съсекс идва и от нейната раса, смята „The Guardian“. Цитиран е голям материал в тиражния вестник „Mirror“, в който има редица намеци, типични сред крайнодесните формулировки, срещу етническите и расови малцинства.

Принц Хари сам насочи медиите в тази посока, след като излезе с позиция, още преди двамата да се оженят, в която критикуваше медиите, че са се прицелили в приятелката му, заради произхода ѝ. Това активирало хиляди тролове и истински расисти в социалните мрежи, както и сайтове, които целят да провокират именно този вид публика.

Част от критиките били предизвикани и от консервативни традиционалисти.

Не толкова отдавна друг британски монарх абдикира, за да може да се ожени за американска актриса. Проваленият брак с Даяна, разводът, връзката и последвалият брак на принц Чарлз с Камила Паркър-Боулс също беше голям скандал.

Днес принц Хари се жени за разведена американска актриса от смесен произход и за много хора това е прекалено драстично действие от негова страна.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени