Журналистът Васил Иванов отново е без работа

Журналистът Васил Иванов изненада телевизионната аудитория за пореден път, като внезапно обяви на страницата си във Фейсбук, че напуска телевизията, за която работеше до този момент, а именно „Канал 3“.

Той се обърна към приятелите и последователите си в социалната мрежа със следния текст:

„Днес напуснах Канал 3. Благодаря на екипа и лично на шефката – Ива Стоянова, която преди година и половина не се изплаши и ми подаде ръка, за да продължа да правя журналистическите си разследвания. Сега напускам, защото реших да започна свой, нов проект. Естествено, свързан с журналистически разследвания. Скоро ще обявя подробности за проекта и бъдещето си.“

Преди да започне работа в „Канал 3” Иванов се изявяваше като разследващ журналист в Нова телевизия. Той се раздели с медията през 2017 година с огромен скандал, обвинявайки я, че телевизията цензурира разследвания му и обслужва интереси.

Той разкри кой бе конкретният повод за шумно подадената му оставка: „Потърси ме съдия, който беше готов да застане с лицето си пред камерата и с документи и доказателства да разкрие корупционни практики в съда, в който работи. Емблематичен съд, намиращ се близо до граничен контролен пункт и митница. Даде ми конкретен пример, подкрепен с документи.”

Според него материалът имал огромен потенциал да стане хит, но тогавашната шефка Дарина Сарелска, която също вече не работи в медията, забранила излъчването на подобен репортаж.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени