Житният режим на Петър Дънов започва скоро, ето най-важното за него

Всяка година през месец февруари хиляди последователи на Петър Дънов спазват предписания от него житен режим. Датата, на която стартира той, варира в зависимост от фазите на Луната. Но лечебният му ефект е толкова осезаем, че дори хора, които са малко запознати с личността на учителя, следват тази популярна диета, за да се пречистят от токсините и да се заредят с енергия, сила и ентусиазъм за месеци напред, пише woman.bg.

Тази година житният режим стартира на 1-ви февруари, понеделник, след като е преминала фазата на Пълнолуние, и Луната започва бавно да намалява. Тогава ефектът от освобождаването на натрупаните мазнини и токсини в организма е много по-мощен. Продължителността на диетата е десет дни и до 10-ти февруари ще сме приключили с нейното изпълнение. Той ще се проведе при необичайно планетно струпване в знака Водолей. Подобно е имало през 1962 г. Следващото ще бъде отново през 2080 г.

На първи февруари, когато режимът започва, пет планети, освен Слънцето, са във Водолей, а Луната е в знака на чистотата – Дева. А на 10-ти, когато той завършва, във Водолей са влезли и Венера и Луната. Такова струпване на седем светила във Водолей е знаменателно и бележи една стъпка напред към ерата на Водолея на обществен план и една крачка нагоре в еволюцията на всеки осъзнат човек.

Важно е да сме упорити и да не се отказваме, а да вярваме, че този начин на хранене ще ни направи по-добри хора, по-слаби, по-леки и по-смели. Защото неговата цел е не само да се освободим от излишните килограми, натрупани през зимните месеци, но да пречистим и душата си и да забравим за всички ирационални страхове, които ни пречат да живеем пълноценно.

Защо точно жито?

Житото е естествен източник на витамините B1, B2, E, натрий, калций, желязо и фосфор. Също така е богат на фибри и антиоксиданти. Много е важно да се консумират цели зърна варено жито, защото повечето полезни вещества се съдържат в обвивката им и ако се смелят или натрошат, те губят част от свойствата си. Освен това се смята, че при обработката на семената, се нарушава тяхната „прана“ – жизнената им енергия. Ето защо освен варено жито, не е полезно да се консумират всякакъв вид тестени изделия, приготвени от брашно.

Препоръчително е да се пие повече вода, минимум литър и половина на ден, като избягвайте да консумирате минерална или чешмяна такава. Забравете за кафето, алкохола и сладкишите. Десет дни са кратък период, така че ще издържите!

Какво представлява самият житен режим?

Вечерта преди 1-ви февруари измийте сто грама жито и го залейте с вряла вода. Оставете го да кисне цяла нощ. На сутринта го прецедете, като добавите към тази течност малко мед и лимонов сок. Житото вече е покълнало и се разделя на три равни части, за да имате храна за сутрин, обед и вечер. Половин час преди всяка порция се изяжда по една ябълка, а половин час след нея се хапват по три ореха. Много е важно вечерята да се консумира преди залез слънце, което обикновено се случва около 18:30 часа по това време на годината.

Когато тези десет дни приключат, внимавайте как ще се захраните, за да не стресирате тялото си. На десетия ден от обяд се препоръчва да се започне с така наречената „ангелска супа“, която се приготвя по следния начин:

Сверете 3 обелени картофа в литър вода, след което добавете малко количество ситно нарязани магданоз и лимон. Хапвайте от тази супичка по малко от обяд до вечерта. Така шансът да затормозите работата на стомаха си и да ви стане тежко е сведен до минимум.

Какво трябва да знаем, преди да се подложим на този режим?

1. Ако скоро сте боледували от грип или имате понижена имунна система поради някаква причина, по-добре не се подлагайте на тази строга диета или предварително се консултирайте с личния си лекар.

2. Уверете се, че пшеницата, която използвате за приготвяне на дневните си порции, не е ГМО. Пазарувайте от места, които могат да ви гарантират биологично чисти продукти.

3. Консумирайте преварена вода или трапезна изворна, закупена от магазина. Житният режим на Петър Дънов е уникален метод за поддържане на здрав дух в здраво тяло и набиращата му популярност е доказателство за неговата ефикасност. Спазвайте го, само ако се чувствате готови да изживеете едно цялостно пречистване на всички астрални нива.

Най-трудни са вторият и третият ден на това предизвикателство, защото тогава ще усещате силно чувство на глад. Детоксикацията често е съпроводена със симптом на главоболие, но ви съветване да не прибягвате до прием на медикаменти. На четвъртия ден от режима неприятните усещания ще отшумят, но ако това не се случи, ви съветваме да прекратите диетата.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени