Ерекция без възбуда – животозастращаващо състояние

Състоянието на постоянна ерекция в медицината е известно под наименованието приапизъм. Това е потенциално опасно и болезнено състояние, в което мъжкият пенис се възбужда без психологична или физическа стимулация и остава в това състояние повече от четири часа, дори и след приключен полов контакт. Причината обикновено се корени в нарушения на кръвообръщението, при които кръвта не се извежда нормално от половия член.

Случаи на болезнена възбуда при мъже, продължаваща повече от четири часа, трябва да бъдат незабавно отнасяни към специалист или спешен кабинет, понеже често могат да бъдат животозастрашаващи.

Тази седмица стана известен случай с 32-годишен мъж от щата Джорджия (САЩ), който влезе в болница заради 12-часова ерекция. Оказва се, че причината е била в прекомерната употреба на марихуана, пише novini.bg.

След като са се запознали с окончателните проби от изследванията, лекарите са категорични, че мъжът си е позволявал да пуши трева в пъти над допустимите норми, което е дало своя страничен ефект.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени