site xnxx india motel footjob. wifelovers

Екотоалетна превръща фекалиите във валута (ВИДЕО)

Използването на тоалетна може да плати кафето ви или да ви купи банани в университет в Южна Корея, където човешките екскременти се използват за захранването на сграда, разказва Ройтерс.

Южнокорейски инженер създаде тоалетна, която превръща екскрементите в дигитална валута.

Изобретението е дело на Чхо Чжае-вон, преподавател в Националния институт за наука и технологии в град Улсан.

Екотоалетната е свързана към лаборатория, която произвежда биогаз и тор от екскрементите. Вакуумна помпа изпраща отделените от човека отпадъци в подземен резервоар, което води до намаляване на потреблението на вода. Там микроорганизмите разграждат отпадъците до метан, който се превръща в източник на енергия за сградата, захранва газова печка и други уреди.

„Ако помислим нестандартно, екскрементите са важни за производството на енергия и тор“, каза Чхо.

„Средностатистическият човек отделя около 500 грама екскременти дневно, които могат да бъдат превърнати в 50 литра газ метан“, обясни инженерът. Този газ може да генерира 0,5 киловатчаса електричество или да се използва за изминаването на 1,2 километра с лек автомобил.

Чхо създава и виртуална валута, чиято цел е да стимулира използването на екотоалетната. Потребителите ѝ получават по 10 дигитални единици на ден. Те могат да се използват в определени магазини. Разплащането става, като потребителите сканират QR код.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени

xxx videos xnxxgratis.tv naked pumpkin carving brunette with perfect clam. desi anal