Д-р Балабанов: Общински съвет взимат решенията си чрез обаждане по телефона

0

-Д-р Балабанов, напоследък има много нападки срещу вас в медийното пространство, заради това че не присъствате на председателски съвет. Как ще коментирате ситуацията?

Да, наистина имаше няколко изявления по мой адрес в местните медии. Не присъствам на комисиите и на председателски съвет в знак на протест към цялостната политика и начина на провеждане на заседанията. Общински съвет се ръководи конферентно, повечето решения се вземат, чрез обаждане по телефона. При липсата на кворум следват няколко телефонни обаждания и с едно ДА се гласува положително за всички точки и физическото ми присъствие на комисии се обезсмисля. За разлика от мнозинството аз нямам привилегията да гласувам по телефона, от което е видим двойният аршин. Не ме разбирайте погрешно аз не искам да гласувам по телефона, искам комисиите да се провеждат така, както е редно. Ползотворна щеше да е работата на комисиите, ако в тях се разглеждаха реално преписките, дебатираше се по тях, правеха се предложения, но уви нищо от това не се случва. Това, че присъстваш физически някъде не значи,  че наистина си там. Отделно от това нито едно от предложенията ни не е „видяло бял свят“, което в известна степен обезсмисля и работата ми като съветник и единственото нещо, което мога да направя е да не подкрепям цялостната политика.

-Лични ли са според Вас тези атаки?

-Не ! Така се отнасят към всички, които не са съгласни с водената от тях политика. Няма значение дали предложението ти е добро или не, щом идва от теб, то не става. След известно време същото влиза, но вече припознато от тях и се реализира успешно. Лични битки с никого не водя, просто се опитвам да помогна с каквото мога, но не ми се дава възможност. И тук не става въпрос за празно говорене и количеството на дадените от нас предложения, а за реално осъществими идеи.

-Какво смятате, че е важно за града и не търпи отлагане ?

Всички ние виждаме в какво състояние е градът ни в момента – прах, камъни,кал,боклуци по градинките,необезопасени съоръжения, строителни материали навсякъде, а даже свалиха и цветните чадъри. За всички глобални проблеми се говори много,  но аз искам да засегна един, който в последно време е доста коментиран и това е темата за детските градини. И сега ще докажа, че не съм черноглед и не мога да кажа на черното-бяло. Услугата, която предлага община Благоевград е една от най-добрите, за което имат моите адмирации, но според мен политиката на община Благоевград трябва да бъде социално насочена и детските градини трябва да станат напълно безплатни. Общината може да си го позволи без никакъв проблем , това струва колкото две дофинансирания на футболен клуб ПИРИН или годишния бюджет, който се отделя за медии. Всички знаем, какви са възможностите на благоевградчани. При доста хора е непосилна таксата от 40 лв. за едно дете, а да не говорим, ако децата са повече. По този начин ще стимулираме раждаемостта и ще облекчим младите родители. Време е общината да помисли освен за заря и спектакли, и за хляба .

-Вие сте един от учредителите на партия „Възраждане“ в Благоевград. Какви са намеренията Ви ? Ще участвате ли на следващите избори?

Да така е. Идеите на „Възраждане“ съвпадат напълно с моите възгледи. С Костадин Костадинов се познаваме отдавна. Той ми направи предложение да оглавим „Възраждане“ в Благоевград и нямаше как да откажа. Това в известна степен отговаря и на следващия ви въпрос. Да, ще участвам. Смятам, че има какво да дам на Благоевград, ако хората ми гласуват доверие разбира се. Надявам се всички предложения , които сме дали през този мандат, да се осъществят през следващия, защото смятам , че са добри както за града, така и за хората. Време е да възродим Благоевград

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.