Добро дело! ГЕРБ-Благоевград, начело с Андрей Новаков, Росица Димитрова и Ил. Георгиев, дариха кръв

1

ГЕРБ-Благоевград, начело с Андрей Новаков, Росица Димитрова и Илиан Георгиев се отзова на призива на Министрество на здравеопазването за кръводаряване след като стана ясно, че в момента имат спад на желаещите да дарят кръв.
„В тази трудна ситуация решихме, че трябва да помогнем, защото по данни на МЗ ежедневно от преливане на кръв и кръвни съставки се нуждаят пациентите на клиниките по онкохематология, детска онкохематология, изгаряния, кардиохирургия, акушерство и гинекология, неврохирургия и т.н. Голяма част от спешните медицински интервенции също изискват преливане на кръв”, коментира областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Той уточни, че центърът по кръводаряване в Благоевград e предприел всички мерки, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки един кръводарител.
„В кампанията, която започна днес, се включиха общинският ръководител Росица Димитрова, Илиан Георгиев, общинското ръководство, общински съветници, членове на партията предимно от Благоевград. Първоначалната ни идея бе да направим широка кампания с хора от цялата област. Много от колегите от всички населени места в Благоевградска област заявиха желание и готовност да дарят кръв, но сега се съобразяваме с въведената ограничителна мярка за пътуване до областните центрове”, каза още Андрей Новаков.

1 Коментар
  1. Бучино сподели

    Роске , водоноске , каквото и да правиш греховете не можеш да изкупиш.

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.