Димитър Маринов сподели подробности за филма с Дензъл Уошингтън (ВИДЕО)

Първият българин, държал Оскар в ръцете си, разказва за участието си в нов филм с голямата холивудска звезда Дензъл Уошингтън, но и за сложната ситуация в САЩ.

„Филмът е The little thing, което е детективска терминология. Малките неща са тези, чрез които един детектив успява да хване престъпниците. Лентата е по истински случай за Ричард Рамирез. Той е тероризирал Лос Анджелис и Сан Франциско в продължение на години“, разказва Маринов пред Нова телевизия.

Освен Уошингтън, във филма играят звездите Рами Малек и Джаред Лето. Ролята на родния актьор е малка. Той се появява като гост за кратко.

Премиерата на филма е на 29 януари. Разказва се за две ченгета, които са по петите на сериен убиец (Джаред Лето). Едно от ченгетата, Дийк (Дензъл Уошингтън), е прегорял в работата областен заместник-шериф, който е в екип със следователя от отдела в Лос Анджелис детектив Бакстър (Рами Малек). Дийк има свръхестествено точен нюх за „малките неща“, но желанието му да заобикаля правилата въвлича Бакстър в голяма вътрешна дилема.

За работата си с Дензъл Уошингтън, Маринов разкри любопитни подробности, като например, че е имал доста специални изисквания. Казва, че да играеш с Дензъл е трудно.

„Това е един уникален човек. Той е изключително съсредоточен“, допълни Маринов и обясни, че още когато е пристигнал да снима, в караваната, която е била за него, е имал списък с правилата за работа с Дензъл Уошингтън.

„Телефонът ми беше взет – изключен и заключен. Щом пристигна на снимачната площадка и Дензъл Уошингтън влезе, нямам право да го поздравя, нямам право да направя контакт с него, докато той не направи контакт с мен. Нямам право да се доближавам на разстояние по-малко от шест метра от него, ако той не пожелае. Нямам право да го гледам директно в очите, докато репетираме и да му задавам въпроси. Ако имам въпрос трябва да го задам или на режисьора или на асистента му и той ще ми отговори или директно или чрез тях“, разказва Маринов.

Той е трябвало да бъде на снимачната площадка минимум 10 минути преди Дензъл Уошингтън и да бъде готов за работа. По време на снимките не е имало шеги и закачки с Уошингтън, докато с Рами Малек са разговаряли приятелски.

За размириците в Америка, той коментира, че е въпрос на гледна точка. „Политиката си е политика, но нормалният човек си живее по своя начин. Има напрежение, положението е напрегнато, но Съединените щати са страна, която много пъти е била в такава ситуация“, коментира Маринов.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени