Диамантения крал почина, докато му увеличаваха члена

Белгийският милиардер Ехуд Арие Ланядо, наричан и Диамантения крал, почина по време на операция за увеличаване на половия член, написа британският Daily Mail.

65-годишният предприемач е издъхнал в неделя, в частна клиника в Париж. Официалната причина за смъртта на мъжа е сърдечен удар. Това пише на сайта на неговата компания Омега диамант със седалище в белгийското пристанище Антверпен. Ланядо получил инфаркт по време на хирургическата интервенция, допълва изданието.

Ланядо бе смятан за един от най-богатите европейци. Точни данни за неговото състояние обаче все още не са излизали. Според наличната информация покойният притежаваше една от най-скъпите сгради в Монако, чиято цена се определя на 34 млн. паунда. За него се смята, че е бил притежател на луксозни недвижими имоти в Лос Анджелис, Ница и Монте Карло.

Покойният започна кариерата си в Тел Авив като дребен търговец на бижута. По-късно той създава мрежа за търговия със скъпоценни камъни, която действаше в Африка, Азия и Европа. Ланядо продаде най-скъпия диамант в света Blue moon of Josephine. Купувачът бе бизнесмен от Хонконг, а сключената през 2015 г. сделка бе за 48 млн. евро.

Ланядо имаше проблеми с властите в Белгия. През 2013 г. той бе обвинен в контрабанда и данъчни измами в особено големи размери. Диамантения крал и неговият съдружник Силвен Голдберг платиха 130 млн. евро на хазната, за да се спасят от съдебно преследване. Наскоро данъчните служби в западноевропейското кралство започнаха ново разследване. Двамата трябваше да дадат показания пред прокуратура в Антверпен на 14 март.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени