Грандиозна промяна в БНТ

БНТ планира поредна грандиозна промяна. „По света и у нас“ влиза в ново студио. „Вчера бе последната вечер, в която ви съобщаваме новините от това студио. От днес „По света и у нас“, Сутрешния блок и други предавания ще се излъчват от по-голямо и модерно студио, а всичко което ви показваме – ще бъде с HD качество“, похвалиха се от телевизията.

„Разопаковане, местене, проби и сме готови да ви представим новините си с нов размах и чисто нова визия – всичко в HD формат. По традиция новините на БНТ всъщност са мерило за журналистическо качество и стандарт. Сега с новата ни визия на новините и на сутрешния блок – ние ще отворим нови хоризонти за колегите“, допълни Мариела Драголова, която е директор „Информация“.

От 330 квадрата студио с 3 различни видеостени БНТ ще показва какво е най-важното у нас и по света. Две двойки ще са водещи в централната емисия – Марина Матева с Даниел Михайлов и Филипа Иванова със Спас Кьосев. Лицето на обедните новини – Христина Христова вече ще изгрява на екрана от ранни зори – в Сутрешния блок на БНТ.

Със същия амбициозен замах на екрана ще дойдат някои нови предавания в телевизията. „Новото ще бъде един възстановен програмен дефицит в лицето на предаването „Икономика.бг“, водено от известния ни колега Марио Гаврилов. И може би най-интересното и най-привлекателното ще бъде предаването „БНТ на 60″, посветено на предстоящия рожден ден на телевизията, водено от Драгомир Драганов“, заяви Иван Такев, който е омбудсман на телевизията.

БНТ ще даде ново начало и на най-важното от спорта. „Тук ще се излъчва и завръщащото се предаване за спорт – Арена спорт – в неделя от 17:30“, допълни Такев.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени