Гласуват се оставката на Валери Симеонов и номинацията на Марияна Николова!

0

Марияна Николова, досегашният началник на кабинета на Валери Симеонов, е официалното предложение да стане вицепремиер по демографската политика на негово място. Промените в кабинета ще бъдат гласувани като първа точка на днешното заседание на Министерски съвет, съобщава Канал 3. След това документът, подписан от премиера Бойко Борисов, ще обсъдят и депутатите.

Преди началото на заседанието на правителството се очаква Валери Симеонов да направи изявление и да представи официално кандидатурата на Марияна Николова за вицепремиер.

Досегашният началникът на кабинета на подалия оставка Валери Симеонов – Марияна Николова ще заеме мястото му като вицепремиер по икономическата и демографската политики. Това сочи документ, прикачен към програмата на Народното събрание за днешното заседание, подписан от премиера Бойко Борисов. Проекторешението за промени в  Министерския съвет е публикувано на сайта на Народното събрание. С него премиерът Бойко Борисов предлага на парламента да освободи Симеонов като заместник министър-председател по икономическата и демографската политика във връзка с подадена от него оставка и на негово място да избере Марияна Николова. В предложението не са посочени структурни промени на МС. Очаква се персоналните промени да бъдат гласувани още днес от депутатите. Парламентът ще освободи и вицепремиера Валери Симеонов. Той се завръща като депутат в групата на ОП.

Марияна Николова е адвокат по професия. От 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита” . Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към МС.

И в ГЕРБ, и в “Обединените патриоти” имало резерви към номинацията. След близо 9 часа разговори в различни формати между коалиционните партньори вчера Волен Сидеров си тръгна ядосан от коалиционния съвет, защото не беше съгласен с предложената кандидатура. Другият вицепремиер Красимир Каракачанов не е изявил претенции. Сидеров беше лаконичен, че противоречията в “Обединени патриоти” са преодолени, а коалицията остава. И все пак документът е изготвен без подписа на председателя на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на ПП „Атака“ В олен Сидеров.

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.