Главоболие споходи Атанас Камбитов, вижте защо…

0

Атанас Камбитов има сериозни проблеми с необслужвани банкови кредити за 5 милиона лева
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов има сериозни проблеми с необслужвани банкови кредити, показва справка в имотния регистър. В момента две банки са наложили възбрани на три негови имота в София – гараж, поземлен имот и къща с гараж. Гаражът е с 137 кв. метра и се намира в квартал „Симеоново“, поземленият имот и къщата са в района на столицата.
Камбитов е втори мандат кмет на Благоевград, очаква се през есента да се кандидатира за трети път. За първи път той стана градоначалник през 2011 г. По професия е лекар, но никога не е работил като такъв. Основно се е занимавал с добив, преработка и търговия на дървен материал. Според различни публикации още преди да стане кмет, той дължал значителни суми на всички държавни горски предприятия в Югозападния регион. Когато става кмет на Благоевград, прехвърля управлението на фирмата си „Камбитов и син“ ЕООД на сегашната си съпруга Сашка Лулеова и започва да мести останалите си фирми във Варна. По –късно започват съдебни производства за дължими суми за общо на 5 млн. лв. Към банки и към Югозападното държавно горско предприятие, което е едно от шестте големи дружества в България, собственици на масив с най-много гори, пише вестник Галерия. Сагата със съдебните дела се проточва почти три години и в крайна сметка през 2014 г. Камбитов е осъден да изплати дължимите суми.
В началото на годината в Благоевград избухна скандал, след като бившия главен архитект на общината подаде сигнал до прокуратурата и ДАНС за противозаконни действия от страна на Камбитов. Архитектът обвини кмета, че е допуснал престъпление при продажба на общинска земя.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.