Въздигат конопа

0

Членове на марша „Свобода за конопа“ организират  протест в защита на конопа. От организацията настояват за декриминализацията на конопа и за отглеждането му в малки количества, както и за използването на марихуаната за медицински цели и лична употреба. Това обяви Димитър Карагегов, организатор на марша „Свобода на конопа“ на конференция в БТА.

Маршрутът на марша „Свобода за конопа“ е насрочен за 19 май от 15.30 ч. на площад „Света Неделя“. Той се очаква да премине пред сградите на три министерства – на здравеопазването, на правосъдието и на вътрешните работи. След това се очаква да приключи с голям концерт.

По думите на Карагегов на този етап един милион души са опитвали трева и знаят ефекта от нея, 30% от децата са опитвали марихуана преди да са навършили 16 г., а бройката им нараства до 50% при навършване на пълнолетие, пише news.bg.

Между 3000-4000 души са арестувани у нас за малки количества трева през 2017 г., а 3000 са осъдени за установен канабис по слюнката им, след като са се качили да шофират.

Карагегов изтъкна, че с този протест искат да покажат на хората позитивната страна на тревата. „Искаме да покаже, че за малко трева не може да се влиза в затвора и да се образува досъдебно производство. Който пуши, зло не мисли“, заяви той и допълни, че хората, които пушат трева не са престъпници.

Той сподели, че най-големият проблем, на който трябва да се обърне внимание, е употребата на синтетична трева от подрастващите в училище. „Те нямат представа какво е истинска и синтетична трева. Най-често им дават свита цигара със синтетична трева, която направо може да ги изпрати в оня свят“, предупреди Карагегов.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.