/Видео/ Ще остане ли Камбитов на кметския стол след загубата на евровота?

0

Цветан Цветанов гостува в предаване на национална телевизия и обясни при какво положение Атанас Камбитов ще бъде отново кандидат за кмет на Благоевград на предстоящите местни избори.Ясно е,че всичко зависи от резултатите на евровота.

На въпрос от водещия дали ще изгори ли някой от кметовете в областните градове,Цветанов отговори така:Всичко зависи от евровота, защото евровотът ще покаже“.

Как ли ще гласуват българите на 26 май, ако броени дни преди това прокуратурата съобщи, че е констатирала данни за престъпление, извършено от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов? Какво ли решение ще вземат избирателите, ако през тези дни   Административен съд  в Благоевград  се произнесе за нарушение на ОИК свързано с казуса“Камбитов“?

Както е известно сега Цветан Цветанов е в тотална изолация и крайно се разграничава от Атанас Камбитов, около който гръмнаха  скандали с управлението на фирми и за връзки с офшорни фирми.За първи път никой не подкрепи Камбитов,нито от партийните редици,нито Цветан Цветанов. Факт е,че всички се разграничиха от Камбитов.

В момента текат много прокурорски проверки и дори при някои от тях резултатите да не станат известни преди евровота, до изборите наесен при всички случаи ще ги знаем.

В годината, когато българите гласуват и за евродепутати, и за местна власт, прокуратурата изглежда по-натоварена от всякога. Причината: избухналият в края на март скандал „Апартаментгейт”, който започна с разкрития за луксозни жилища, купени на цени под пазарните, и продължи с още разкрития за частни имения, построени със средства от европейска програма и маскирани като „къщи за гости“.

А какво ще се случи  ако последват още турбуленции, свързани със скъпи имоти? Колкото и да се забавят сега прокурорите, констатациите им по случаите  „Цветанов“  и  „ Камбитов“ ще станат известни ако не преди европейските, то най-късно до местните избори.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.