/ Видео/ Съветникът Калоян Ханджийски: Кметът Камбитов и Шопова са в интимни отношения според слухове, ако е така някой от двамата трябва да си тръгне незабавно Камбитов е корумпиран, видно е,че не се справя, твърди опозиционерът

0

Наш гост в предаването „Откровено“ на ИА Региона е общинският съветник Калоян Ханджийски. Той е познат на широката общественост като най-ревностния опозиционер на политиката водена от общинското ръководство и кмета Камбитов.

-Г-н Ханджийски, шест месеца остават до края на мандата на този общински съвет, през цялото време бяхте опозиция, какво Ви накара още в самото начало да вземете тази страна?

– Първо трябва да кажа ,че още когато се сформирахме ние в Реформаторски Блок Благоевград си обещахме да бъдем честни и принципни. Направихме задълбочен анализ на работата на кмета Камбитов през първият му мандат и единодушно решихме ,че на такова управление ние не трябва да сме патерица. Видно беше, че кметът не се справя, имаше ясна индикация, че управлението е корумпирано, ние не искахме да сме част от това. И въпреки ,че имахме предложения от страна на Камбитов да се включим в управлението, ние взехме принципна позиция. Тук трябва да кажа,че ако Камбитов се справяше бихме го подкрепили, просто взехме честна позиция и времето показа,че сме прави.

– Кое в политиката на местната власт в лицето на кмета е най-лошо и най-пагубно за хората в община Благоевград?

-Категорично Корупцията! Камбитов не само,че не се опита да се бори с нея, но напротив задълбочи я. Корупцията е в основата на всичките беди за общината. Когато има Корупция, няма инвеститори,от което следва слаба трудова заетост,слаб пазар на труда от там и ниски доходи, има ли ниски доходи младите хора напускат…Тъжно, но е истина. Корупцията е навсякъде…кмет, администрация,обществени поръчки.. навсякъде. Вижте само как едни и същи фирми на братовчеди и близки до властта печелят всички поръчки. И най-лошото е ,че поръчките са направени така, че предварително е ясно кой печели!? Рибата мирише от към главата. Според мен, Камбитов е меко казано корумпиран.

-Благоевград затъва и това е видно, кой и как може да спре това нещо, имате ли идея?

-Само правилна и адекватна политика може да спре разпада. За това обаче сме отговорни всички ние гражданите на този град, защото всеки отговорен гражданин е длъжен да даде своя принос, дори само с това да отиде и да гласува, да не престава да търси подходящите хора. Важно е да изискваме, да търсим, да споделяме както правилните, така и неправилните действия. Да изискваме публичност на всички процеси. Само публичността ще ни направи отговорни граждани.Трябва ясен отчет на приходи и разходи, на планове, на стратегии. Ние, гражданите трябва да изискваме осветляване на всички процеси. Например, в макроикономически аспект общината е катастрофа.Високи данъци, голям дълг, висока безработица /5.8 %/, висока младежка безработица/13.4%/, ниска трудова заетост / 26 600 рекордно дъно /, ниски заплати /последно място/, нула инвеститори и т.н. и т.н. Хората обаче не знаят тези факти. Цифрите са страшни и тъжни. Трябва да е ясно, че платените медии изкривяват картинката, показват само лустрото, скриват истинската картинка, манипулират и заблуждават! Гласът на нас от опозицията е заглушен. Малко са обективните, като вас медии, който имат смелостта да пишат истината.

-Има ли конфликт на интереси в ръководството на община Благоевград?

-Категорично Да, всички го виждат, цари пълна шуробаджанащина…то не са братовчеди, кумове, сватове, любовници и приятели, други май няма. За да започнеш работа в общината или в общинско дружество трябва да си лоялен към ГЕРБ или Камбитов, това е критерият. В общината работят цели фамилии, Хасково пасти да яде… Например доскорошният зам. кмет по строителството и кумашин на кмета Камбитов, купуваше на безценица общински имоти през фирмата на дъщерята на жена му /предишен брак /? На същия са минали и криминални поправки по отношение сградата му на Кончето? Братовчедите на Камбитов печелят системни и апетитни поръчки от общината? В същата ситуация са и приятелите му, едни и същи четири-пет лица печелят поръчките. Например, в социалните мрежи и от ухо на ухо в общината се твърди ,че кметът и един от зам. кметовете са в интимни отношения? Разбира се слабо ме интересува живота на двамата в личен план, но като Кмет и Зам.Кмет те са в категоричен конфликт на интереси !? Кметът е длъжен да опровергае това, ако е слух, ако пък не е, някой от двамата трябва да си тръгне незабавно!

-Докъде стигнаха делата Ви с кмета Атанас Камбитов?

-Три дела, които водих срещу общината вече спечелих. Сега имам ново, което Камбитов в личен план ми заведе за „Уронване доброто му име“ /смее се /. Чакам да се насрочи дата за въпросното дело, мисля да спечеля и него. Ясна е целта му да ме разкарва по съдилищата. Интересно е ,че по едно от делата който спечелих, Камбитов не изпълнява решението, а то е на ВАС ? Имам и едно дело в Страсбург – „Съда по правата на човека“ то е на финалната права, разбира се ще спечеля и него.

-Местните избори наближават, готвите ли се за тях?

-Разбира се, че се готвим, ние сме сериозна партия и сме с огромна отговорност към обществото. Работим по сериозна листа с доказани авторитети. Работим и по програмата, с която ще се явим на изборите, развили сме цели и стратегии как Благоевград да бъде по успешен. Ще изненадаме с много добри предложения. Преди Местните избори обаче има Европейски, на които също ще се постараем да изберем достойни кандидати. Някъде около местните, според мен, ще има и Парламентарни, така ,че ще е интересно…

– Какъв трябва да бъде новият кмет на Благоевград?

-Ще го кажа по-синтезирано: Смел визионер, с ясно очертани приоритети, не се притесняващ да прави реформи, с подход и програма, която час по скоро ще ни извади от блатото и ни постави там, където е нашето място.А именно на европейската сцена, като един модерен, млад и развиващ се град, с който ние всички да се гордеем. Град от достойни и културни хора, които са истинска гордост за предците си и за поколенията след тях.

-Имате ли амбиции да седнете в кметския стол в града?

-Ооо.. не, на този етап не. Аз вече опитах и хората не ме припознаха като тяхна кандидатура, ще бъде малко нахално. Ще работя обаче с цялото си сърце за това да открием и подкрепим достоен кмет. Благоевград го заслужава, аз вярвам в това! Тук искам да призова гражданите да се включат по-активно в управлението. Благоевград е нашият дом и това как изглежда той зависи от всички нас, които го обитаваме. Нека само Бог ни пази и бъдем всички живи и здрави, останалото ще дойде на мястото си. Пише Региона БГ

 

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.