/Видео/  Силни думи на депутата Н.Бошкилов от трибуната на Народното събрание

0

Благоевградският депутат от БСП Николай Бошкилов  направи смразяващо изказване в пленарната зала на Народното събрание относно оставката на Димитър Гамишев.  Според неговите думи, народният представител Димитър Гамишев от ПП ГЕРБ олицетворява лицемерната политика на ГЕРБ , ако си член на партията можеш да не плащаш данъци, да извършваш контрабанда и да пренасяш суджуци.

„ПП ГЕРБ не изпълнява политическите си ангажименти към избирателите си и няма реални данни за борба със сивия сектор,защото  до момента няма данни събираемостта на данъците чрез борба с измамите да се е увеличила“,коментира депутатът.

Що се касае до Димитър Гамишев, малко преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ – Гоце Делчев  той е прехвърлил фирмата си на друга фирма .Бошкилов  твърди, че другата фирма е с 2 лв. капитал, регистрирана в Ловеч. Данните в търговския регистър показват, че на същия адрес са регистрирани общо 23 фирми. Освен това поне 10, ако не и повече от фирмите са длъжници на НАП с големи суми.

Фирмата на Гамишев фигурира в списъка на големите длъжници на НАП,  дължи на хазната близо 200 хил. лв. и е добавена в позорния списък на НАП. „За нас е пълна загадка как е осъществено вписването на продажбата на фирмата в Агенцията по вписванията, след като тя е сред големите длъжници на страната.  Димитър Гамишев олицетворява лицемерната политика на ГЕРБ и е неприемливо да има политически чадър върху народния представител“,коментира Бошкилов.

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.